DEVENTER – Op vrijdag 17 september komt er een spannend verkeersprogramma op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer. ANWB Streetwise leert alle leerlingen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer door het oefenen met praktijksituaties.

De Cees Wilkeshuisschool vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van leerlingen. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast zet ANWB Streetwise stevig in op afleiding in het verkeer door smartphone gebruik. Leerlingen worden bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Ook is er aandacht voor hoe kinderen veilig kunnen fietsen met een fietshelm.

ANWB Streetwise bestaat uit vier onderdelen:

Bij Toet toet leren de leerlingen van groep één en twee verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

Tijdens Blik en klik leren de leerlingen van groepen drie en vier over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

‘Hallo auto’ leert de leerlingen van groep vijf en zes over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.

‘Trapvaardig’ tenslotte, traint de leerlingen van groep zeven en acht in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Vorig artikelDe Steenuil trapt E-waste race 2021 af met wethouder Carlo Verhaar
Volgend artikelIJsselderby uitverkocht, zwarthandel geen oplossing