DEVENTER – Op woensdag 15 september is de officiële start van dé Deventer Doet pas. Wethouder Rob de Geest zal de eerste cadeaupas op bijzondere wijze ontvangen. Bijzonder voor Deventer, en zelfs voor Nederland, is dat dé Deventer Doet pas een lokale cadeaupas is waarmee ook mantelzorgers en vrijwilligers waardering krijgen. Wethouder Rob de Geest is er dan ook behoorlijk trots op. ‘Dé Deventer Doet pas is de opvolger van de Mantelzorgpas, de Vrijwilligersverwenpas en is ook meteen een lokale cadeaukaart voor Deventer en omgeving. Het is met recht de pas die iedereen in Deventer en omgeving goed doet.’

Rob de Jong, directeur Deventer Doet, sprak woensdagochtend op Deventer Radio over de Deventer Doet pas. Luister hieronder

Duurzaam en praktisch
Dé Deventer Doet pas is ontstaan uit de samenwerking van de gemeente Deventer, Deventer Doet en MKB Deventer. Rob de Jong, directeur Deventer Doet legt uit. ‘Wij wilden mantelzorgers en vrijwilligers op een duurzame en praktische manier waarderen, waarbij je ook de lokale ondernemers en lokale goede doelen ondersteunt. Met deze pas is er één lokale cadeaupas voor iedereen in Deventer om te verwennen, te verrassen, te waarderen en vooral om Deventer goed te doen. Daar zijn we heel blij mee.’

Steun voor lokale ondernemers en lokale goede doelen
Ook de ondernemers zijn blij met deze kaart. Marco Kok, voorzitter MKB Deventer: ‘In Deventer wordt jaarlijks voor 8 tot 10 miljoen euro aan landelijke cadeaukaarten gekocht. Hiervan komt 0% terecht bij lokale winkeliers en horeca. Zonde! Met dé Deventer Doet pas halen we een deel van deze omzet terug naar lokale ondernemers in Deventer. En we waarderen zo op sympathieke wijze specifieke doelgroepen, zoals vrijwilligers en mantelzorgers, in combinatie met de steun aan lokale ondernemers en goede doelen.’ Ambassadeur Irene Huis in ’t Veld vult aan. ‘De pas werkt daarnaast goed om bezoekers van buiten Deventer terug te laten komen. Ook omdat je de pas bij heel veel verschillende winkels en horeca kunt gebruiken en voor voordeel spaart.’

Wat is dé Deventer Doet pas?
Je kunt dé Deventer Doet pas zien als een lokale (bank)pas waar je geld op kunt krijgen en zelf geld op kunt zetten en waarmee je:

  • Kunt betalen als een pinpas bij de ruim 50 lokale deelnemers, waaronder winkels en horeca
  • Korting en/of leuke extra’s krijgt bij deelnemers
  • Kunt sparen voor een volgende besteding
  • Automatisch spaart voor een lokaal goed doel
  • Een cadeau geeft waarmee je loyaal bent aan de lokale ondernemers
  • Gebruik kunt blijven maken van de voordelen, omdat je gewoon weer geld kunt storten op de pas. Wel zo duurzaam!

Waar verkrijgbaar?
Dé Deventer Doet pas is vanaf nu beschikbaar en verkrijgbaar via www.dedeventerdoetpas.nl of bij de aangesloten verkooppunten in Deventer, Bathmen en Diepenveen.

Meer informatie?
Kijk op www.dedeventerdoetpas.nl

Vorig artikelDeventer Padel gaat uitbreiden naar Borgele
Volgend artikelOnderzoek naar gevolgen stoppen coronasteun ondernemers (audio)