zondag, 25 februari 2024

De Zingende Badmutsen trekken door de Vijfhoek en Colmschate tijdens Wijksafari

DEVENTER – Het is nog vroeg als er ineens jaren 60 muziek door de Vijfhoek schalt. Daar komen de Zingende Badmutsen aan. Twee oude dames, met badjas, badmuts en zwembril op. Zo rechtstreeks uit het zwembad. Ze trekken een kar vol attributen van vroeger en een stevige geluidsinstallatie achter zich aan.

In opdracht van Kunstcircuit Deventer trekken de Zingende Badmutsen, als onderdeel van het Kom Erbij Festival, door de wijk om eenzamen, ouderen en mensen die een hart onder de riem verdienen toe te zingen. 

De Zingende Badmutsen beginnen hun dag vol muziek bij woon- en zorgcentrum Spikvoorde. Nietsvermoedend zijn de bewoners aan het sjoelen als de dames met hun act de eetzaal betreden en hun eerste liederen inzetten. Maar al snel zingen de eerste mensen mee. De Zingende Badmutsen knopen koddige praatjes aan met de mensen, halen herinneringen op over vroeger en laten mensen het verleden herbeleven met hun liederen en producten, zoals de koffie van Buisman. Ook is er volop de ruimte om verzoekjes in te dienen.  

Nadat er uitgebreid afscheid is genomen vetrekken de Zingende Badmutsen naar de groepsaccomodaties van ZoZijn, waar de bewoners vol verwachting zitten te wachten. Nog voor er maar één noot is ingezet is het feest al losgebarsten, met dansende en verkleedde bewoners.  

Na het feest bij ZoZijn pakken de dames hun Solex erbij. Ze gaan de wijk in. Vooraf kon men mensen die net even wat meer aandacht nodig hadden opgeven voor een lied aan de voordeur. Verbaasde gezichten, spontane acties en nieuwsgierige buren waren het eindresultaat. 

Op hun doorreis naar het volgende adres kruiste de Zingende Badmutsen ontmoetingscentrum de Fontijn, alwaar de dames naar binnen werden gesommeerd. Samen met de deelnemers van de ouderengym werd er een spontaan feest gebouwd, om daarna voor het gemak ook nog even een feestje te bouwen op de parkeerplaats van winkelcentrum de Flora.. De Zingende Badmutsen sloten een lange dag vol muziek af bij Huize Salland, waar ze nog een keer de mooiste liedjes van vroeger ten gehore brachten.

error: Content is beschermd!!!