DEVENTER – Hierbij nodigen wij u allen uit voor de officiële opening van de nieuwe expositie van het Buurtmuseum Borgele op zaterdag 23 oktober, van 11-12 uur in De Schalm in Borgele.

Drie vriendinnen tonen tijdens deze gloednieuwe expositie hun creativiteit en plezier na anderhalf jaar schilderen. De exposanten zullen u doen verbazen en laten genieten van wat kunst maken met je doet. Kijken, genieten en verbazen.

In hun eigen woorden:

“Wij, José Kamp, Lucy van den Heuvel en Tiny Meinderts vinden het leuk en zijn er trots op een bijdrage te mogen leveren aan het buurtmuseum Borgele. Wij wonen in de wijk. En sinds een aantal jaren zijn wij actief bezig met schilderen onder deskundige begeleiding van kunstenares Marian Buunk. In de wekelijkse lessen zijn wij gegroeid in ons kunnen vooral door haar aanwijzingen en tips. Je krijgt van Marian grote vrijheid waardoor je veel van je eigen ideeën in je werk kunt verwezenlijken. Tijdens deze lessen hebben we niet alleen veel plezier, maar vinden we ook veel inspiratie bij elkaar en stimuleren we elkaar in onze prestaties. We raden het schilderen iedereen aan. Het is een leuke en inspirerende hobby”.

De hernieuwde kennismaking met kunst uit de wijk – coronaproof en onder het genot van een kop koffie – krijgt ook kleur met klank uit eigen wijk. Ons huiskoor zingt onder de bezielende leiding van Germaine, Tijme en Marike bekende melodieën. Er mag gedanst worden.

De expositie is te zien tot 12 januari 2022 tijdens openingsuren van De Schalm, Dreef 1 in Deventer (Borgele).

Buurtmuseum Borgele is ontstaan bij Krasse Fratsen en wordt georganiseerd door buurtgenoten van  Borgele-Platvoet.  Zij organiseren 5 maal per jaar een expositie met talent uit eigen wijk, waarbij buren uit omringende wijken ook welkom zijn. Bent u of kent u een talent op kunstzinnig gebied, hebt u een bijzondere fotocollectie of een bijzondere verzameling met een verhaal? Meld u dan bij Dick Achtereekte (dickachtereekte@gmail.com] of bij Truus Branderhorst (t.branderhorst340@gmail.com).

Buurtmuseum Borgele wordt ondersteund door stichting Fit-ART.

Vorig artikelGo Ahead Eagles – Heracles Almelo: de belangrijkste wedstrijdinformatie!
Volgend artikelCircus Renz International komt naar Deventer in november