DEVENTER – Het Burgerweeshuis stopt met de populaire caféconcerten. In het cafégedeelte (linksonder op de foto) werden al 31 jaar lang elke woensdag gratis optredens verzorgd door aanstormend Nederlands talent of buitenlandse artiesten met een gaatje in het tourrooster.

Daarnaast wordt al sinds de start van het Burgerweeshuis, dik veertig jaar geleden, melding gemaakt van geluidsoverlast uit zowel het café als de achterliggende tuin. De meldingen zijn afkomstig van een groepje omwonenden, die in de loop der tijd overigens regelmatig van samenstelling veranderde.

Deze week werd bekend dat het poppodium de gemeente een boete van 3.500 euro per overtreding moet betalen. De woensdagen stonden internationaal bekend als een ‘springplank’ voor talent. Vlak voor hun doorbraak waren er gratis optredens van onder anderen Dayna Kurtz, Hendrik-Jan Bӧkkers, Rowwen Hèze en Top 2000-aanvoerder Danny Vera.