DEVENTER – Woensdag 27 en donderdag 28 oktober heeft GGD IJsselland een pop-up voor vaccinatie in activiteitencentrum De Schalm in Deventer. GGD IJsselland wil iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

“We zien de besmettingen weer toenemen. Het is van belang dat we alles inzetten wat nodig is om corona te stoppen. In de afgelopen weken hebben we gezien dat het helpt als mensen dichtbij huis informatie of een vaccinatie kunnen krijgen. Daarom is het goed dat we deze week een pop-up locatie hebben in activiteitencentrum De Schalm in Deventer,” legt burgemeester Ron König de acties rondom de pop-up locaties uit.

Op woensdag 27 oktober van 13.00 – 19.30 uur en op donderdag 28 oktober van 09.00 – 15.30 uur kun je in activiteitencentrum De Schalm (Dreef 1, Deventer) terecht voor informatie over het coronavaccin en/of een eerste of tweede vaccinatie. Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland vult aan: “Met de pop-up locaties kunnen we iedereen de kans geven om zich op een laagdrempelige manier te laten informeren over corona en vaccins. Op deze manier kunnen mensen op basis van de juiste informatie een bewuste keuze maken. Als GGD willen we immers ieders gezondheid beschermen en bevorderen.”

Zonder afspraak een vaccinatie of meer informatie

Op alle locaties, zowel de vaste als pop-up locaties én de vaccinatiebus, van GGD IJsselland kun je je zonder afspraak laten vaccineren of binnenlopen voor meer informatie. De actuele pop-up locaties vind je op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties-pop-up. De locaties en tijden van de vaccinatiebus staan op ggdijsselland.nl/vaccinatiebus.

Voor wie is de vaccinatiebus?

Bij de locaties kan iedereen terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de 1e en 2e prik minimaal 3 weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin. Wanneer de 1e prik bij een pop-up locatie of in de bus wordt gehaald, kan de 2e vaccinatie een volgende keer ook op één van deze locaties of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland worden gehaald.

Belangrijke extra informatie

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet.

Iedereen heeft recht op een vaccinatie. Door een prik zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus.