DEVENTER – De politie heeft in Deventer voor het eerst sinds Corona weer een grote verkeerscontrole gehouden. Dit gebeurde dinsdagmiddag en avond op het leegstaande terrein van Roto Smeets. Een viertal motorrijders reed in de omgeving om opvallende voertuigen of scooterrijders naar de controlepost te dirigeren.

Ook hielpen handhavers van de gemeente met het eruit pikken van langsrijdend verkeer. Op de controleplaats was een tiental agenten aanwezig om de technische staat van de voertuigen te controleren, checken of aanhangers en lading aan de eisen voldeden en werden scooters en snorfietsen op de rollerbank gecontroleerd op de maximale snelheid.

In totaal zijn er 39 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen als te hoge snelheid, kapotte of verkeerde verlichting, door rood licht rijden, geen rijbewijs kunnen tonen, los liggende lading en maar liefst 16 boetes voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden.

Vanwege Corona was er lange tijd geen capaciteit om dit soort controles te houden, maar dit soort grootschalige controles gaan weer vaker worden gehouden. (Bron: Hanzestad.nl)

Vorig artikelNieuw communicatiekanaal voor patiënten “de BeterDichtbij app”
Volgend artikelRoparunteam Run for Cancer rent veel geld bij elkaar