DEVENTER – Roparunteam Run for Cancer heeft afgelopen weekend de Roparun gelopen. Daarmee heeft het team een bedrag opgehaald van € 11.789,- voor Stichting Roparun. De Roparunners zijn zaterdag gestart in Landgraaf en hebben in estafettevorm een dikke 300 kilometer afgelegd. Op zondag kwam het team moe maar voldaan over de finish. Het was een bijzonder weekend voor de Roparunners omdat het sowieso al een aangepaste Roparun was ivm Covid-19 maar daarnaast had het team te maken met een ziek teamlid.

De kok die zich al 9 jaar inzet voor de Roparun kreeg deze zomer te horen dat hij een ongeneeslijke vorm van kanker heeft. “Dat hakt er enorm in” zegt teamcaptain Ellen Bekke.  Als Roparunteam ben je zo hecht met elkaar dat het voelt als familie. En als deze rotziekte dan zo dichtbij komt raakt ons dat allemaal.

Op vrijdag zijn de Roparunners vertrokken naar Landgraaf maar niet voordat ze hun teamlid hebben toegezongen met het lied You Never Walk Alone van Lee Towers. Dit deden ze bij hospice de Winde in Deventer.  Want het team haalt namelijk ook geld op voor het hospice.

Tijdens en na de Roparun was er veel aandacht voor hun zieke teamlid.  Er was zelfs een T-shirt waar het teamlid een tekst op had geschreven om het team te stimuleren vooral door te gaan. Dit shirt werd dan ook gedragen bij de start en finish en hing trouw in de teambus. Na afloop van de Roparun heeft het team hun zieke teamlid thuis opgezocht om zijn medaille te brengen want hij levert de grootste prestatie op dit moment.

Het team heeft dus een geweldig bedrag opgehaald voor Stichting Roparun wat zich richt op de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.  Maar daarnaast halen ze ook geld op voor hospice de Winde in Deventer.  Het Deventerse team vindt het namelijk belangrijk dat er ook een lokaal doel wordt ondersteund. Binnenkort zal het team bekend maken hoeveel geld er opgehaald is voor het hospice  maar nu is dat nog even geheim.

Supertrots is het team op dit mooie bedrag maar inmiddels zijn ze alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Roparun 2022. De eerste actie, de verkoop van bonbons en chocolade letters is alweer gestart.

Vorig artikelGrote verkeerscontrole politie Deventer levert bijna 40 boetes op
Volgend artikelManifest ‘Iedereen doet mee’ ondertekend