DEVENTER – Onze koekstad is sinds enkele weken een radiozender rijker: Koekstad Radio. “Het was al jaren een wens van mij om een radiostation te beginnen voor Deventer.” zegt ondernemer en radio-dj Jeroen Schoppema. Hij stond meer dan 25 jaar om half 6 naast zijn bed om een ochtendshow te presenteren via diverse lokale radiostations in de gemeente Deventer.

Lokaal nieuws
Naast de beste muziek hoor je op Koekstad Radio op het hele uur het landelijke nieuws, en op het halve uur het nieuws uit Deventer. “Het nieuws uit je eigen stad is belangrijk, juist nu” zegt station manager Rick Malipaard. “Dit kunnen we perfect combineren met ons eigen huis-aan-huisblad: Het Deventer Nieuws. We brengen nu Het Deventer Nieuws via onze wekelijkse krant, de website en dagelijks op Koekstad Radio.”

Muziek
Afgelopen weken zijn Schoppema en Malipaard enorm druk bezig geweest met de muziek. “Onze overtuiging is dat je Koekstad Radio niet uitzet vanwege slechte muziek, maar omdat je weg moet of gaat slapen.” stelt Jeroen Schoppema. Ook ondernemers uit Deventer weten Koekstad Radio te vinden met een radio commercial.

Gepresenteerde programma’s
Momenteel zendt het radiostation doordeweeks nog non-stop muziek uit. Rick Malipaard vertelt dat binnenkort Koekstad Radio start met gepresenteerde programma’s. “We hebben al meerdere programma-aanvragen binnengekregen. Wij gaan zorgvuldig selecteren en programmamakers benaderen.” Op zaterdag en zondagochtend tussen 08.00 en 12.00 uur zijn er gepresenteerde programma’s, waarin het nieuws van de dag, lokaal nieuws en de uit agenda worden behandeld.

Op diverse radio apps is Koekstad Radio nu te beluisteren op je smartspeaker en in je auto, waaronder Deezer, My Tuner radio, Replaio Radio en binnenkort ook op Tunein, maar natuurlijk ook via www.koekstadradio.nl. Binnenkort zijn er ook leuke acties met leuke prijzen, daarover meer op de Facebookpagina, Facebook.com/koekstadradio

Vorig artikelSpeelgoedmuseum boekt bezoekersrecord
Volgend artikelVooruitblik KNVB beker wedstrijd Almere City FC – Go Ahead Eagles