DEVENTER – Drie dagen na de winst bij Vitesse staat de volgende uitwedstrijd alweer op het programma. Woensdag reist de selectie van Go Ahead Eagles af naar Almere, waar de volgende ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi moet worden behaald.

Dat gaat de ploeg van Kees van Wonderen doen met een flinke dosis vertrouwen. “We komen met een lekker gevoel uit de afgelopen wedstrijd, zeker”, begint de coach. “Na een duel mag de selectie maar één dag óf teleurgesteld zijn, óf genieten. Daarna moet ‘het knoppie om’ naar de volgende wedstrijd. We moeten er vooral voor zorgen dat we het goede gevoel die we hebben getankt bij Vitesse, gaan vasthouden. Als we een slippertje maken, werkt dat ook door in het vertrouwen dat we meenemen naar de competitie. We nemen deze bekerwedstrijd dan ook zeker serieus. Het hoofddoel blijft natuurlijk handhaving, dat verandert ook niet. Maar de beker is belangrijk, zeker voor de club.”

Toch zal Van Wonderen een paar wijzigingen doorvoeren in de basiself. “Niet uit arrogantie of onderschatting”, benadrukt de oefenmeester. “Maar dit is ook een mogelijkheid om vaste basisspelers te ontlasten en om spelers die dicht tegen de basis aanzitten, weer wat wedstrijdritme te geven. En gelukkig hebben we nog steeds een representatief elftal waarmee we morgen kunnen aantreden, daar ben ik van overtuigd. Een goede mix; net als anders. Ondanks de stroeve competitiestart van Almere City zal het niet gemakkelijk worden.”

Vorig artikelHet nieuwe radiostation voor Deventer: Koekstad Radio
Volgend artikelZondag 21 november komt Sinterklaas aan in Schalkhaar!