DEVENTER – Het afdelingsbestuur van de PvdA Deventer draagt wethouder Rob de Geest voor als beoogd lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.
Rob de Geest volgde in februari 2019 Jan Jaap Kolkman op als wethouder en heeft sindsdien binnen het college van B&W de portefeuille met o.a. Wonen, Inkomen en Schuldhulpverlening, Welzijn, Gezondheid, Sport en Integratie. Daarvoor zat hij sinds 2005 in de Deventer gemeenteraad en werkte hij als beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van de PvdA in Den Haag.

Het afdelingsbestuur van de PvdA heeft veel waardering voor de grote inzet, dossierkennis en politieke en bestuurlijke ervaring van De Geest. In Deventer wordt hij gezien als een zeer gewaardeerde en toegankelijke sociaaldemocraat, die zich zichtbaar en enthousiast inzet voor een sterk en sociaal Deventer. De Geest staat voor een Deventer waarin iedereen mee kan doen en waarin we onze inwoners, jong en oud, perspectief bieden.
Verschillende van de onderwerpen waarvoor Rob de Geest zich als wethouder voor inzet zijn actueler en urgenter dan ooit. Voor het bestuur en de adviescommissie draagt dat bij aan het enthousiasme om hem als de gewenste lijsttrekker aan te wijzen.

Het werk is zeker nog niet klaar maar veel staat in de steigers. Zo wordt er hard gewerkt aan meer betaalbare woningen, aan een laagdrempelige en tijdige aanpak om mensen te ondersteunen die niet kunnen rondkomen of problematische schulden hebben en om te zorgen voor een gezonder en gelukkiger Deventer.

De officiële benoeming zal plaatsvinden in de ledenvergadering van 27 november. Tijdens deze bijeenkomst stellen de leden van de PvdA Deventer ook de volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast.

Vorig artikelHet nieuwe radiostation voor Deventer: Koekstad Radio
Volgend artikel5 redenen waarom Kenia uw volgende vakantiebestemming zou moeten zijn