SCHALKHAAR – Zondag 21 november is het weer zover: Sinterklaas komt aan in Schalkhaar! En maak je maar geen zorgen, want ditmaal is alles gecontroleerd. De cadeautjes, pepernoten en zelfs het Grote Boek zijn allemaal meegekomen. Maar helaas was er geen plek meer op de boot voor de hoofdpiet.

En dus zal hij vervangen moeten worden. Drie pietjes willen heel graag de nieuwe Hoofdpiet worden, maar uiteraard gaat dat niet allemaal gelijk goed. Kan de echte Hoofdpiet misschien nog helpen zodat Pakjesavond toch door kan gaan?

Belangrijke informatie voor bezoekers

Ondanks dat de Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar ontzettend blij is om de Goedheiligman ‘in levenden lijve’ te ontvangen, kunnen we door de geldende coronamaatregelen nog geen normale intocht organiseren. De intocht zal worden gehouden volgens de dan geldende maatregelen van het RIVM en de overheid. Houdt u onze site www.sintinschalkhaar.nl in de gaten voor wijzigingen. De volgende maatregelen gelden:

  • Er is dit jaar geen optocht vanaf Park Braband. Het volledige programma zal plaatsvinden in Sporthal De Westenberg. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur.
  • Om parkeeroverlast in de wijk zo veel mogelijk tegen te gaan, vragen wij u, indien mogelijk, lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de intocht te komen.
  • Alle bezoekers vanaf 13 jaar dienen een QR-code in de CoronaCheck-app te laten zien. Mocht u zich hiervoor moeten laten testen, dan kunt u via testenvoortoegang.nl een afspraak maken. Om er zeker van te zijn dat de QR-code geldig is bij toegang, dient uw afspraak plaats te vinden na zaterdag 20 november 14.00 uur. Een QR-code krijgt u bij een volledige vaccinatie of een officiële negatieve test.
  • Om toegang te krijgen tot de intocht op zondag 21 november, moet je een coronatoegangsbewijs en polsbandje hebben. De polsbandjes zijn verkrijgbaar op zaterdag 20 november 2021 tussen 15.00 en 18.00 uur bij de Sporthal De Westenberg. Ben je tussen de 10 en 13 jaar? Laat een legitimatie  Je krijgt dan een polsbandje waarmee je zondagmiddag toegang krijgt. Ben je 13 jaar of ouder? Laat de QR-code uit de CoronaCheck-app en een officieel legitimatiebewijs zien. Als dit in orde is, krijg je ook een polsbandje waarmee je zondagmiddag toegang krijgt.
    Neem ook een polsbandje mee voor iedereen jonger dan 10 jaar. Deze polsbandjes zijn alleen verkrijgbaar op zaterdag 20 november tussen 15.00 en 18.00.

En uiteraard geldt: op = op, geen bandje = geen toegang.

Vorig artikelVooruitblik KNVB beker wedstrijd Almere City FC – Go Ahead Eagles
Volgend artikelMeerdere verkeerslichten vanochtend ‘op zwart’