DEVENTER – Op zondag 10 april 2022 vindt de vijftiende editie van de IJsselloop plaats. Deze jubileumeditie staat in het teken van alles wat dit grootste hardloopevenement van Deventer zo bijzonder maakt: het unieke parcours langs de IJssel, de support van duizenden toeschouwers en de feestelijke sfeer na afloop op de Brink. Vanaf 10 november opent de inschrijving voor de vijftiende IJsselloop.

 De organisatie kijkt uit naar deze bijzondere editie, onderstreept voorzitter Erick van Zijl: “Het wordt ons jubileum en dat is al reden voor een feestje. Maar veel belangrijker nog is dat we de lopers weer ontmoeten. Dat is door corona inmiddels alweer drie jaar geleden geweest. Het is tijd om dit bijzondere hardloopevenement samen weer nieuw leven in te blazen.’’

Dat gebeurt op een bekend parcours, want de afstanden zijn hetzelfde gebleven. Zo is er een leuke Kidsrun van 1 en 2 kilometer. Daarna volgt de Bruggenloop van 5 kilometer en dan de start van de 10 en 15 kilometer-parcours. Atletiekvereniging Daventria helpt lopers in het nieuwe jaar met de voorbereiding via een aantal leuke clinics.

Lokale verbondenheid

De IJsselloop viert komende editie dus een jubileum, nadat Daventria het evenement begon in 2006 bij het 100-jarig bestaan van de atletiekvereniging. Om iets terug te doen voor de stad, werd een wedstrijdloop georganiseerd. Daar deden toen 700 mensen aan mee, inmiddels zijn dat er 7.000. Inzet is en blijft ook om iets te betekenen voor de stad. Daarom wordt traditioneel een goed doel ondersteund. Dat zal ook deze keer gebeuren en het doel voor de jubileumeditie wordt binnenkort bekendgemaakt.

#ikbeneenijsselloper

De vijftiende wordt natuurlijk gevierd. Onder meer met een speciaal hardloopshirt en met de hashtag #ikbeneenijsselloper. “Daarmee delen we de trots en het plezier van de loop, maar ook de verbinding met onze stad”, licht Erick van Zijl toe. “De een doet mee om een persoonlijk record aan te scherpen. De ander probeert voor het eerst de vijf kilometer te bedwingen. Meedoen is bij ons zeker zo belangrijk als winnen en na afloop sluiten we met z’n allen af op de Brink. Dat laat je met #ikbeneenijsselloper zien, bijvoorbeeld door je leukste foto op social media te delen.”

Salland Zorgverzekeringen is, net als voorgaande jaren, de trotse hoofdsponsor van het Deventer hardloopevenemen. “Wij stimuleren en inspireren onze verzekerden om te werken aan hun gezondheid”, licht Frank Johnsen, directeur Klant van Salland Zorgverzekeringen toe. “De IJsselloop past helemaal bij deze filosofie. Daarom moedigen we iedereen aan om vanaf 10 november zich in te schrijven voor de vijftiende IJsselloop.”

Inschrijven

Dat kan via www.ijsselloop.nl. Op de website komt ook informatie over het parcours, de starttijden en de clinics. Meehelpen als vrijwilliger kan ook. Opgeven kan via www.ijsselloop.nl/vrijwilligers. Volg het laatste nieuws via: facebook.com/ijsselloop en instagram.com/ijsselloop.

Vorig artikelFrans Makelaardij start als eerste makelaar in Deventer met Eerlijk Bieden
Volgend artikelVerbintenis Paul Bosvelt en Jan Willen van Dop met twee jaar verlengd