DEVENTER – De gemeente gaat zondagavond starten met het strooien op hoofd- en fietsroutes.

Strooiroutes

Op de online strooikaart ziet u de verschillende routes voor het strooien van zout. Op deze kaart kunt u inzoomen op de straten rond uw huis. Zo ziet u in detail waar in uw buurt wordt gestrooid bij gladheid.

Soms strooien we alleen de wegen, bruggen en viaducten, waarvan we weten dat ze snel glad worden. Ook deze incidentele strooiroutes vindt u op een online kaart.

Niet in woonwijken

De gemeente bestrijdt de gladheid in woonwijken niet. Zout strooien heeft alleen zin als er veel verkeer rijdt. Dat is in woonstraten niet zo. De gemeente zorgt er wel voor dat de ontsluitingswegen, busroutes en hoofdfietspaden in de woonwijken begaanbaar zijn

Vorig artikelKerst in de Koepel Worpplantsoen afgelast
Volgend artikelSVOD turnsters laten zich niet uit het veld slaan door tegenslagen