DEVENTER – Afgelopen zaterdag was het de beurt aan het SVOD team middenbouw niveau 3, bestaande uit Kim Rijnierse, Corina Folorunso, Milou Brinker, Nora Leenders (Zutphen) en Kim Starink (Eefde)  om een mooi wedstrijdresultaat neer te gaan zetten in Hengelo. Enkele weken geleden werd er aangekondigd dat er slechts één volwassene per turnster op de tribune mocht plaatsnemen, maar door de veiligheidsregio in overleg met gemeente Hengelo werd afgelopen week besloten dat er helemaal geen publiek aanwezig mocht zijn tijdens deze wedstrijd. Een flinke domper voor dit jonge team dat graag hun nieuwe oefeningen had willen tonen aan enthousiaste ouders die hun dochters al bijna 2 jaar niet meer op de wedstrijdvloer hadden zien turnen.

Helaas kreeg het team, nog een zware tegenslag te verwerken, toen het bericht kwam dat Milou niet van de partij zou kunnen zijn in Hengelo. Toch liet het overgebleven viertal het hoofd niet hangen en gingen er vol tegen aan. Op het onderdeel sprong lieten ze alle vier een nieuwe sprong zien. Bij brug werden er ruime oefeningen geturnd, maar toen moesten ze naar de evenwichtsbalk. Corina en Kim R wisten hun zenuwen goed in bedwang te houden en lieten stabiele oefeningen zien. Helaas kon Nora haar trainingsachterstand vanwege ziekte niet verbloemen, maar knokte zich wankelend door haar oefening. Ook Kim S had problemen en moest het toestel voortijdig verlaten. Op het laatste onderdeel vrije oefening  lieten de turnsters hun oefening zien begeleid door zelf gekozen vloermuziek.

Corina voerde een mooie oefening uit op pianomuziek van Carmen SanDiego. Ondanks een uitglijder met een huize hoge salto, wist ze de jury in te pakken en de hoogste score op dit toestel te behalen in het teamklassement, waar de hoogste drie scores per toestel meetellen, eindigde het SVOD team op een uitstekende 4e plaats. In de hoop dat hun team volgende wedstrijd weer compleet is en de tribunes weer gevuld zijn, keerden ze tevreden en  een ervaring rijker naar huis.

Vorig artikelDe gemeente Deventer start zondagavond met zout strooien
Volgend artikelDeventer Belt breidt uit met beeldbellen en koffiegesprekken