DEVENTER – De kerstmarkt in de Lebuinuskerk is voor het tweede jaar afgelast. Vanwege de coronaontwikkelingen is het niet verantwoord om de kerstmarkt door te laten gaan. Het kerstmarkt bestuur heeft dit samen met de koster van de kerk Marco Heemskerk besloten. ‘Tot ruim een week geleden hadden we nog goede hoop dat er dit jaar een kerstmarkt kon worden georganiseerd. Maar de ontwikkelingen van de afgelopen dagen brengen ons tot dit trieste besluit. We kunnen het ons niet permitteren om mensen in een onveilige situatie te brengen’. Aldus de koster. Ruimte genoeg De koster vertelt verder; ‘Het bestuur had allerlei maatregelen genomen om deze editie ‘coronaproof’ te maken.

‘We zijn een doorstroomomgeving en hebben volop ruimte waar mensen zich kunnen bewegen. Maar we lopen ook het risico dat er op een bepaald moment te veel mensen in de kerk zijn of dat bijvoorbeeld standhouders zich onveilig voelen. Iedereen had zich er zo op verheugd. Vrijwilligers, standhouders, muzikanten, onze leveranciers en natuurlijk onze vaste bezoekers. Allemaal keken we uit naar de 34ste editie van de Lebuinus kerstmarkt. Samen met het Dickens het mooiste event van het jaar!’. Het niet door laten gaan van de kerstmarkt is de enige juiste keuze op dit moment. We richten ons voor nu op een volgende editie in het weekend van 10 en 11 december 2022. Voor nu geldt dat, afhankelijk van de op handen zijnde Corona richtlijnen, bezoekers van harte welkom zijn in de kerk.

Daar staat vanaf 6 december onze prachtig versierde kerstboom in een sfeervol verlichte Lebuinuskerk weer volop te schijnen. De onmiskenbare ‘Lebuinuskerk kniepertjes blijven we wel bakken zo blijft de kerstmarktgeur in de Lebuinus gewaarborgd en zijn te verkrijgen tijdens de openingstijden van de kerk.

Vorig artikelNieuwe bezoekersvergunning en meer parkeerruimte in avond en nacht
Volgend artikelKerstmarkt in Diepenveen afgelast