DEVENTER – Even samen lachen, een luisterend oor of gewoon over koetjes en kalfjes praten. Dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Zeker niet als je minder mensen ziet dan je misschien zou willen. Daarom is er Deventer Belt. Bij Deventer Belt bellen Deventenaren elkaar regelmatig. Gewoon, omdat het gezellig is. Omdat er behoefte was aan meer contact zijn daar nu beeldbellen en koffiegesprekken bij gekomen.

Bellen, beeldbellen of op bezoek
Deventer Belt wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers, van studenten t/m 65+, die mensen opbellen voor een praatje. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor of een gezellig gesprek kan zich opgeven als deelnemer en kan aangeven hoe vaak hij/zij gebeld wil worden. Coördinator Elise Steunebrink legt uit ‘Sinds de start tijdens de laatste lockdown in januari, hebben we al veel Deventenaren ondersteund. Steeds vaker kwam de vraag of er ook ander contact kon zijn. Daarom zijn beeldbellen en de koffiegesprekken als optie erbij gekomen. Bij koffiegesprekken komt iemand op een afgesproken tijdstip langs op de koffie, voor een gezellig gesprek. Uiteraard met alle coronamaatregelen in acht nemend.’

Blije deelnemers
Steunebrink vervolgt: ‘Het is mooi om te zien dat Deventer Doet in een behoefte voorziet en dat de deelnemers er blij mee zijn. Er ontstaat een leuke band met de vrijwilliger, horen we vaak terug. Sommigen zoeken juist ook een andere gesprekspartner dan gebruikelijk op. Zo kon een flink leeftijdsverschil ook het recept zijn voor heel gezellige en interessante gesprekken.’ Deventer Belt is er voor iedereen, om een glimlach te bezorgen en uit te laten kijken naar het volgende gesprek. Dit geldt overigens ook voor de vrijwilligers.

Hoe werkt Deventer Belt?
Ook zin in een praatje of gesprek? Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Deventer Belt. Na opgave volgt een korte kennismaking, waarin deelnemers hun wensen kunnen aangeven. Vervolgens wordt de deelnemers gekoppeld aan een vrijwilliger die goed bij diegene past. Samen maken zij de afspraak hoe vaak en wanneer de vrijwilliger contact opneemt.

Opgeven
Opgeven kan via de website: www.deventerdoet.nl/deventerbelt of bij Deventer Doet via info@deventerdoet.nl of 0572 – 615 805.

Mensen die dit initiatief graag willen steunen en altijd wel in zijn voor een praatje, kunnen zich ook opgeven als vrijwilliger. Vrijwilligers krijgen een korte training en kunnen dan aan de slag wanneer het hen past. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via: www.deventerdoet.nl/deventerbelt

Vorig artikelSVOD turnsters laten zich niet uit het veld slaan door tegenslagen
Volgend artikelDe binnenstad pakt groots uit om veilig te kunnen genieten