DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft zondagavond de derde achtereenvolgende competitiewedstrijd op rij gewonnen. In de eigen Adelaarshorst werd Fortuna Sittard na een knotsgek duel met 4-3 verslagen. Luuk Brouwers, Marc Cardona, Iñigo Córdoba en Joris Kramer wisten hun naam op het scorebord te zetten.

In de eerste helft had Go Ahead Eagles het lastig met de club uit Sittard. De eerste echt grote kans van de gasten was dan ook direct raak. Mats Seuntjens werd met een scherpe steekpas weggestuurd en wist Warner Hahn te passeren. Een aantal minuten later kreeg Marc Cardona de kans om de gelijkmaker binnen te koppen. Zijn poging belandde net boven het doel van de Fortunezen. Zeven minuten na het openingsdoelpunt maakte Fortuna 0-2. Deze keer was het Ben Rienstra die met een afstandsschot trefzeker was.

Na een klein half uur voetballen leek Giannis Botos het publiek bijna te verrassen. Zijn kopbal belandde alleen net op de lat. De bezoekers uit Limburg raakten in de eerste helft ook nog het aluminium: Zian Flemming kopte een voorzet van doelpuntenmaker Seuntjens op de lat. Na rust zette Go Ahead Eagles steeds meer aan. Dat resulteerde al snel in een doelpunt: na wat onrust in de Fortuna Sittard-defensie maakte Luuk Brouwers de aansluitingstreffer.

Luttele seconden later maakte Fortuna Sittard op prachtige wijze de vierde treffer van de avond. Tesfaldet Tekie schoot de bal snoeihard en onhoudbaar achter Hahn. De doelpunten vielen aan het begin van de tweede helft bij bosjes, want zes minuten na de derde treffer van Fortuna Sittard was Go Ahead Eagles alweer trefzeker. Marc Cardona kopte zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen. De eerstvolgende kans was opnieuw voor Go Ahead Eagles: Iñigo Córdoba zag zijn inzet net naast vliegen. In de 82e minuut was de Spaanse buitenspeler wel trefzeker: hij maakte de 3-3.

En daar bleef het niet bij! Sterker nog: de drie punten bleven in Deventer. Vlak voor tijd kopte Joris Kramer de 4-3 tegen de touwen, wat tot een gigantische ontlading in De Adelaarshorst leidde. Daarmee werd een onvergetelijke voetbalavond afgesloten met drie zwaarbevochten punten voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen.

Vorig artikelExpositie van Sander Schol in De Kuip Colmschate
Volgend artikelKick Off Maatschappelijke Diensttijd Het Stormink in Deventer