DEVENTER – Saxion wordt steeds groener! Afgelopen week hebben Saxion-studenten, oud-studenten, toekomstig studenten bomen geplant op locatie Handelskade in Deventer, samen met de ontwerper van de gevel Witteveen+Bos. Het planten van de bomen is onderdeel van het verduurzamen en vergroenen van het gebied de Kien in Deventer en draagt bij aan de duurzame ambities van Saxion. Een mooie stap in de richting naar een klimaat adaptieve biodiverse buitenruimte, één van onze doelen binnen het thema ‘Klimaat en energie’ van SDG 15: Leven op het land.

In kenniscampus De Kien werkt Saxion samen met haar partners – Tauw, Witteveen+Bos, Topicus, Aventus en de gemeente – aan de Global Goals. Daar draagt eenieder individueel aan bij, bijvoorbeeld aan goed onderwijs (SDG 4) en eerlijk werk en economische groei (SDG 8) en daarnaast zijn we door samen te werken tot meer in staat. Met samenwerking in de Kien werken we aan een gebied waar iedereen zich thuis en prettig voelt en dragen we ook bij aan een duurzame stad met aandacht voor het klimaat.

Hogeschool Saxion is onderwijs- en kennispartner in de ontwikkeling van kenniscampus De Kien tot bruisend en inspirerend leer-, werk- en woongebied in Deventer. Ze zet samen met de gevestigde bedrijven, Aventus en de overheid in op een aanbod voor studenten en professionals om zich (verder) te ontplooien en carrière stappen te zetten.

Vorig artikelWaardeer je vrijwilligers met Dé Deventer Doet Pas
Volgend artikelArie de Niet wordt lijsttrekker ChristenUnie Deventer