dinsdag, 23 april 2024

Verbintenis Paul Bosvelt en Jan Willen van Dop met twee jaar verlengd

DEVENTER – Algemeen directeur Jan Willem van Dop en technisch manager Paul Bosvelt hebben hun overeenkomst met Go Ahead Eagles met twee seizoenen verlengd. Het tweetal staat daardoor tot medio 2024 onder contract bij de club.

Op voorspraak van Hans de Vroome kwam Paul Bosvelt in december 2017 als technisch adviseur naar Go Ahead Eagles. “Onder de voorwaarde dat er wel aan een solide organisatie gewerkt zou gaan worden”, zegt Bosvelt. “Dat proces is vervolgens door Alex Kroes in werking gezet en sindsdien is er veel verbeterd binnen de club. Dat is misschien voor de buitenwacht niet altijd direct zichtbaar, maar wel voor de mensen die binnen de club werkzaam zijn. Er wordt planmatig, gestructureerd en volgens bepaalde ideeën gewerkt. En minstens zo belangrijk: die structuur wordt ook bewaakt.” 

Daarnaast voelt de samenwerking met Kroes en Van Dop goed voor Paul Bosvelt. “De manier van werken en de korte lijnen die er zijn, ervaar ik als erg prettig. Qua voetbalvisie en kwaliteiten van individuele spelers zitten we vaak op één lijn. De ambitie van de club om stap voor stap een structurele Eredivisionist te worden, is ook mijn ambitie. Ik zit bij Go Ahead Eagles daarom goed op mijn plek.” 

Voor Jan Willem van Dop is het teamgevoel binnen het managementteam en de kantoororganisatie de voornaamste reden om langer bij Go Ahead Eagles te blijven, evenals de visie en inbreng van de aandeelhouders. “We zijn allemaal dienstbaar aan de club, hebben respect voor elkaar en er is geen sprake van haantjesgedrag”, geeft hij aan. “Daarnaast proef ik heel erg de mentaliteit om in kansen te denken en door te pakken. Iedereen voegt op zijn of haar eigen manier kwaliteit toe aan Go Ahead Eagles en vult elkaar op een geweldige manier aan. De lijnen zijn kort, de deuren staan altijd open en niet onbelangrijk: er is sprake van positieve energie, iedereen heeft plezier in zijn werk. Het is bovendien erg prettig werken bij een club met een gezonde financiële huishouding, maar waar we wel op een gepaste en verantwoorde manier de benodigde investeringen kunnen doen. Met de stappen die we met z’n allen aan het maken zijn, heb ik sterk het gevoel dat we de doelstelling om een structurele Eredivisionist te worden, gaan realiseren.” 

Voor een structurele rol in de Eredivisie zijn de verbouwing en uitbreiding van de IJsseltribune en Brinkgreverwegtribune essentieel, weet Alex Kroes, die de stadionplannen als belangrijk onderdeel van zijn eigen takenpakket ziet. “Daarom ben ik er enorm blij mee dat Jan Willem en Paul hebben aangegeven om Go Ahead Eagles binnen hún vakgebied structureel en op een duurzame wijze de volgende fase in te willen helpen. De wisselwerking tussen Jan Willem, Paul, Kees van Wonderen en mij werkt heel prettig. Waar Jan Willem binnen de kantoororganisatie voor rust en duidelijkheid heeft gezorgd, daar verdienen op sportief vlak Paul en Kees de credits. Alle lof voor de manier waarop Paul de selectie vorm heeft gegeven en hoe Kees het afgelopen anderhalf jaar met deze selectie heeft gepresteerd. Ook met Kees zijn we daarom in gesprek over een langer verblijf bij de club. Hij heeft aangegeven het prima naar zijn zin te hebben bij Go Ahead Eagles, maar ook dat hij nog iets meer tijd nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen over waar zijn toekomst als hoofdtrainer ligt. Dat begrijpen we en die tijd gunnen we hem dan ook.” 

Vorig artikelAftellen tot jubileumeditie van het leukste hardloopevenement van Deventer
Volgend artikelMarit van Beijnum naar Olympisch kwalificatie toernooi
error: Content is beschermd!!!