DEVENTER – De boostervaccinaties tegen corona zijn in volle gang. Voor diegenen die een oproep hebben gekregen, maar problemen hebben om vervoer te regelen biedt ANWB AutoMaatje uitkomst. Het initiatief is er speciaal voor mensen die minder mobiel zijn en geen redelijk alternatief hebben. Zo nodig inclusief persoonlijke begeleiding. Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit gereinigd en geventileerd. Wie voor de boostervaccinatie (of vervoer naar een andere locatie) een beroep wil doen op deze service, kan zich telefonisch aanmelden bij ANWB AutoMaatje Deventer (0570) 781 781 (ma t/m do 9-12 uur) of via e-mail: automaatje@deventerdoet.nl.

Wat is ANWB AutoMaatje? ANWB AutoMaatje Deventer is een vervoersondersteuning waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Deze vrijwillige vervoershulp geeft minder mobiele inwoners, die geen redelijk alternatief hebben, de mogelijkheid er weer uit te kunnen. De vrijwilliger, het AutoMaatje, biedt ook extra gezelligheid met een praatje en bijvoorbeeld meelopen naar de wachtkamer of ondersteuning bij de boodschappen.

Hoe werkt ANWB AutoMaatje Deventer? Een rit moet minimaal twee werkdagen van tevoren aangevraagd zijn en de deelnemer betaalt de vrijwillige chauffeur € 0,30 per km aan onkostenvergoeding. Een team van vrijwillige matchmakers zorgen voor de verbinding tussen de vrijwillige chauffeurs en de mensen die gebruik willen maken van een AutoMaatje. Tijdens het eerste telefoontje is er een gesprekje om de persoonlijke wensen in kaart te brengen. Daarna wordt de rit ingepland waarbij wordt gezocht naar een vrijwilliger die het dichtst in de buurt woont en tijd heeft. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de ANWB.

Vorig artikelGa Powerwandelen in lichtjes!
Volgend artikelNieuw sportbeleid voor sterke verenigingen