DEVENTER – Om afval rondom ondergrondse (restafval)containers te voorkomen, gaat Circulus-Berkel  in Deventer een proef starten met de aanleg van zeven containertuintjes. De tuintjes zijn 3D geprint uit 100% afval en er worden bevatten  bloemen en planten in gezet waar vlinders en bijen op af komen. De containertuintjes komen te staan in de Driebergenbuurt.

Het idee achter de containertuintjes is dat bewoners een container adopteren en tegelijkertijd zorgen voor het onderhoud van de plantjes en bakken. Hierdoor wordt de drempel om afval naast de container te zetten een stuk hoger. In de bakken staan onderhoudsvriendelijke en wintergroene planten.

De containertuintjes worden geplaatst op de Middelweg (op twee verschillende locaties), Klinkenbeltsweg, Moerakkerstraat, Roelofbelststraat, Boxbergerweg en Tabakstraat.

Feestelijke aftrap

Tijdens de feestelijke aftrap op 10 december om 15.00 uur ter hoogte van de Middelweg 44 worden de eerste containertuintjes geplaatst. Met deze actie willen Circulus-Berkel/Deventer Schoon Familie en het Deventer Groenbedrijf – namens de gemeente Deventer – de buurt  vergroenen, afval rondom de ondergrondse containers voorkomen en de verbinding in de wijk verhogen. Allemaal onderdelen  van het grondstoffenplan van  Deventer.

Evaluatie

De proef met de containertuintjes wordt na een halfjaar geëvalueerd. Mocht de proef succesvol zijn, dan volgen mogelijk meer containertuintjes. Het zal dan gaan om plekken waar veel afval naast de containers wordt gezet, waar de omgeving wel wat extra groen kan gebruiken en waar bewoners bereid zijn om de tuintjes te onderhouden.

Vorig artikelKoekstad radio nu ook in de ether te beluisteren
Volgend artikelDe 44e Midwinterloop Diepenveen 16 januari 2022