DEVENTER – In deze koude wintermaand is wat extra aandacht voor elkaar zeer welkom. Daarom gaat dichter Luuk Harmsen van Luukse Dingen namens Deventer Doet naar diverse verpleeghuizen met ansichtkaarten met daarop ‘Dikke knuffel voor jou’. ‘We hopen zo mensen het makkelijker te maken om elkaar even een lief kaartje te sturen’, geeft directeur Rob de Jong aan. ‘De kaarten zijn ook op diverse plekken in de stad gratis te krijgen’.

Naast ouderen kunnen ook kinderen extra aandacht gebruiken. Daarom gaan ruim 20 jongeren die meedoen aan het project Impacter dinsdag naar het AZC met knuffels voor de kinderen daar. De actie is mogelijk gemaakt door Het Goed, dat 200 knuffels gedoneerd heeft.

Impacter is een project voor Deventer jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Samen met een jongerencoach ontdekken de jongeren waar ze energie van krijgen, in dit geval kinderen blij maken. ‘Deze actie past mooi bij de ‘Dikke knuffel voor jou’ posters die er nu op de borden langs de wegen te zien is’, geeft projectleider Melvin Dijkema aan.

De ‘knuffelactie’ is een van de onderdelen van de ‘Impacter actieweek’, die van 20 t/m 24 december loopt. De ‘Impacters’ organiseren naast het kerstfeest op het AZC hand- en spandiensten bij het Verbindingscentrum, een muziekbingo bij het Zelfregiecentrum, kerstbakjes maken bij De Halte, kickboks-workshop voor kinderen, een FIFA toernooi online en Instagram Live event.

Meer informatie over het project Impacter of de actieweek is te vinden op www.impacterdeventer.nl

Vorig artikelAfscheid directrice Hovenschool na 20 jaar
Volgend artikelMidwinterhoorns en klokken vanaf de Lebuïnustoren