BATHMEN – Inwoners van Bathmen (60+) kunnen versneld een boosterprik halen vanaf dinsdag 21 december. Door goede organisatie, korte lijnen en samenwerking tussen ’t Dijkhuis, Carinova, GGD, (oud)huisartsen Bathmen, verschillende vrijwilligers van ‘t Cultuurhuus Bathmen en de gemeente Deventer wordt deze boosterprikactie mogelijk gemaakt.

De Bathmense boosteractie is een initiatief van woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis en is door alle betrokken partijen omarmd. In ’t Dijkhuis hebben alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers al een boostervaccinatie ontvangen. Graag wil ‘t Dijkhuis de inwoners van Bathmen zo snel mogelijk de gelegenheid bieden om een boostervaccinatie te halen om zo samen de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden.

Vul de benodigde informatie in en kies een tijdslot. De priklocatie is het Cultuurhuus Bathmen. Zodra de GGD akkoord geeft op het geven van de boostervaccinatie aan personen onder de 60 jaar, volgt er nieuwe berichtgeving.

Goed om te weten

  • Neem uw identiteitsbewijs mee naar de priklocatie, zoals een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (ID-kaart, rijbewijs).
  • De boosterprik wordt geregistreerd, net als bij een GGD-priklocatie.
  • Heeft u klachten? Blijf dan thuis.

U kunt de boosterprik alleen ontvangen wanneer u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Tussen de griepvaccinatie en boosterprik moet minimaal 1 week zitten.
  • U heeft minimaal 3 maanden geleden de laatste COVID-vaccinatie gehad.
  • U bent minimaal 3 maanden geleden besmet geweest met het coronavirus.
  • U heeft geen bevestigde allergie voor bestanddelen van het COVID-19 vaccin of aangetoonde ernstige bijwerkingen*.

Voldoet u nu niet aan deze voorwaarden? Dan kunt u niet gevaccineerd worden door ’t Dijkhuis. Wacht op de uitnodiging van de GGD.

* Met ernstige bijwerkingen worden bijwerkingen zoals acute dyspneu, hypotensie met snelle pols of gegeneraliseerde huidreactie met urticaria/angio-oedeem, etc. bedoeld. Deze klachten moeten binnen 4 uur na het halen van de vaccinatie zijn opgetreden. Neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts.

Afspraak inplannen voor boosterprik

  • Bent u 60 jaar of ouder?
  • Woont u in Bathmen of in het buitengebied van Bathmen?
  • Woont u in een omliggende kern buiten Bathmen maar valt u onder de zorg van een huisarts in Bathmen?

Dan kunt u een boosterprik halen.

Plan een prikafspraak in via deze link.

Boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Door de snelle verspreiding van de Omikron-variant, kunt u de extra boostervaccinatie 3 maanden na uw laatste vaccinatie krijgen. De boostervaccinatie is een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gekregen.

Vorig artikelDeventer offensief voor ondernemers
Volgend artikelCo­rona­vac­ci­na­tie voor kin­de­ren met medisch hoog risico