dinsdag, 16 april 2024

Aventis Aventisian tekent contract bij GA Eagles voor 2.5 jaar

FOTO: GA-Eagles.nl

DEVENTER – Nieuw jaar, nieuw team, nieuwe uitdagingen. Het jaar 2022 begint voor Aventis Aventisian gelijk met de nodige veranderingen in zijn (voetbal)leven. De Griekse verdediger tekende vandaag een contract dat hem voor tweeëneenhalf jaar aan Go Ahead Eagles verbindt.

Zondag arriveerde Aventis Aventisian voor de tweede keer in zijn leven in Nederland. Zijn eerste kennismaking met Nederland was in november, toen de 19-jarige verdediger twee weken lang in Deventer was voor een stageperiode in De Adelaarshorst. “De eerste week voelde ik me gelijk welkom, de tweede week voelde ik me al helemaal thuis en onderdeel van het team”, vat Aventisian krachtig samen. “Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om deze week weer met de spelersgroep op het veld te staan.” Al zal het voor Aventisian en het Griekse thuisfront ongetwijfeld even wennen zijn dat hij Thessaloniki verruilt voor Deventer. “Dat ik voor het eerst op mezelf ga wonen – en dan ook nog eens in het buitenland – is natuurlijk best een grote stap”, beseft familiemens Aventisian, die het woord ‘Family’ op zijn linkerbovenarm heeft laten tatoeëren. “Een stap die ook best lastig is voor mijn ouders – en dan met name voor mijn moeder – aangezien ik enig kind ben. Maar ik wil slagen in het profvoetbal en mijn vader en moeder zijn hartstikke trots dat ik deze uitdaging aanga. Ik ben blij dat Go Ahead Eagles mij de kans geeft om te laten zien wat ik in huis heb.” 

Zes jaar oud was Aventis Aventisian toen hij in Griekenland werd opgenomen in de jeugdopleiding van PAOK Saloniki. “Met het tweede elftal van PAOK voetbalde ik dit seizoen op het tweede niveau van Griekenland. Veel duels zijn daar echt ware gevechten om wedstrijden te kunnen winnen. Vooral tegen de kleinere clubs in de kleinere stadions moet je je echt schrap zetten. Nee, voor het eerste elftal van PAOK Saloniki heb ik nog geen officiële wedstrijd gespeeld. De grotere Griekse clubs geven vaak geld uit aan gearriveerde buitenlandse spelers om hun teams te versterken. Daardoor is het voor jongere spelers moeilijker om zichzelf bij de grote clubs in het eerste elftal te spelen.” 

Om diezelfde reden verruilde ook Giannis Botos een jaar geleden de Griekse competitie voor Go Ahead Eagles. “Giannis vertelde me over de clubfilosofie en de wisselwerking tussen spelers en fans, die erg fanatiek schijnen te zijn”, zegt Aventisian over het gesprek met zijn landgenoot. 

“In thuiswedstrijden is het voor tegenstanders daardoor erg lastig om in Deventer te spelen vanwege de atmosfeer in het stadion, vertelde Giannis me. Hopelijk mag ik dat snel meemaken.” Aventis Aventisian kijkt hoe dan ook uit naar zijn kennismaking met het Nederlandse voetbal. “Grote clubs, grote competitie, grote namen”, meent hij. “Gezien de manier van spelen is Nederland een van de beste landen om te voetballen. De attractieve en aanvallende speelwijze past bij mij als speler. Ik ben een aanvallend ingestelde vleugelverdediger die graag aan de bal komt en verwacht dan ook dat de Nederlandse competitie goed is voor mijn ontwikkeling.” 

Vorig artikelComponist en beiaardier Wim Franken herdacht
Volgend artikelKoekstad Radio geeft Vespa scooter weg op de radio
error: Content is beschermd!!!