DEVENTER – Medewerkers van het Deventer Ziekenhuis konden het afgelopen jaar ervoor kiezen om in plaats van een cadeau, de waarde van hun kerstpakket te doneren aan een goed doel, de Voedselbank Deventer. De actie leverde maar liefst 4.920 euro op.

Bestuurslid van de Voedselbank Marlies van der Kruyssen en haar collega bestuurslid Munda Bouwmeester kregen uit handen van Desirée Creemers, voorzitter raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis, een cheque van 4.920 uitgereikt. In een eerste reactie zegt Marlies van der Kruyssen: ‘Wow. Dit soort donaties krijgen we niet zo vaak. De donatie gaan we direct gebruiken voor onze klanten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de aanschaf van houdbare producten.’

Maatschappelijke rol

Desirée Creemers zegt over de actie: ‘Voor onze patiënten hebben we in de zorg elke dag al Sallandse Aandacht. Maar ik vind het mooi dat op deze manier ook onze medewerkers aandacht hebben voor de minder bedeelden in de maatschappij. En dat we zo als ziekenhuis onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen. Prachtig dat collega’s de waarde van hun kerstpakket schenken aan zo’n goed initiatief als de Voedselbank.’ Ook restanten van kerstpakket die over waren, zoals zuivelpakketten en tassen, gaan naar de Voedselbank.

Vorig artikelWilhelminamonument in Schalkhaar van oude plek weggehaald
Volgend artikelNieuwe expositie in het Speelgoedmuseum