SCHALKHAAR – Het Wilhelminamonument, de lantaarn naast de voormalige bibliotheek aan de Oerdijk, is vandaag weggehaald en wordt eerst gerenoveerd voordat het de nieuwe bestemming krijgt aan de groenstrook tussen de Prins Bernhardweg en Koningin Julianaweg. Dit na inspanningen van Schalkhaarder Alex Schokker die vindt dat het monument op de huidige locatie niet meer tot zijn recht komt, na de verkoop van de bibliotheek en omheining van het naastgelegen plein.

Vorige week werd alvast de fundering blootgelegd, zodat het bouwwerk met fundering en al door een hijskraan kan worden opgetild. Vervolgens zal deze met een dieplader vervoerd worden naar de nieuwe locatie. Helaas ontstond er nog wel een kleine ‘kink in de kabel’, want de werklui raakten een gasleiding. De brandweer heeft de lekkage provisorisch gedicht, netbeheerder Enexis zal voor een definitief herstel zorgen.

Vorig artikelBuurt legt bom onder gemeenteraadsverkiezingen 16 maart
Volgend artikel‘Kerstpakket-donatie’ ziekenhuis voor Voedselbank Deventer