DEVENTER – Op 7 februari start de introductiecursus Praktische filosofie op landgoed de Oxerhof in Deventer. In tien lessen maak je kennis met de wijsheid in jezelf.

‘Wie ben ik? Wat is het doel van mijn leven? Hoe vind ik echte vrijheid?’ In de cursus praktische filosofie gaan deelnemers op zoek naar het antwoord op dit soort vragen. Inzichten uit grote filosofische en religieuze tradities komen tijdens de lessen aan bod, waarbij veel ruimte is voor inbreng van eigen ervaringen en observaties. Vast onderdeel is een korte stilte-oefening, die lichaam en geest ontspant.

“Het mooie aan deze cursus is de koppeling van de theorie met de praktijk”, vertelt Anna Vroklage, vestigingsleider van de School voor Praktische Filosofie in Deventer. “Door de oefeningen gedurende de week gaat de theorie leven. Net zoals je een uitleg over een sinaasappel pas echt kunt begrijpen als je er een stukje van proeft.”

Iedereen is welkom

De cursus staat open voor iedereen die interesse heeft, ongeacht leeftijd, opleiding of levensbeschouwing. Doordat ervaren docenten de cursus vrijwillig geven, kan de prijs laag worden gehouden. “Iedereen is welkom!”, benadrukt Vroklage. “De kennis is van ons allemaal en het mooie is dat iedere docent ook zelf student is.”

Ze vindt dat zelf na ruim veertig jaar nog steeds verfrissend: “Je leert op een andere manier naar jezelf te kijken, in steeds nieuwe situaties. Het is een bewustwordingsproces waarin je je kwaliteiten en valkuilen leert kennen, waardoor er meer balans in je leven komt. Daar word ik een blijer mens van.”

Er start op maandag 7 februari een middag- en een avondgroep en de cursus kost € 50,- voor 10 lessen. Zie voor meer informatie en aanmelding: www.praktischefilosofie.nl

Vorig artikelOerdijk Schalkhaar wederom op de schop voor 12 dagen
Volgend artikelDemonstranten blokkeren bomenkap Grote Kerkhof