DEVENTER – Maandag 7 maart jl. mocht Pedro Swier, Algemeen Directeur van Vredehof / Roelofs Uitvaartverzorging, het certificaat ‘Dementievriendelijke Organisatie’ in ontvangst nemen. Vredehof kreeg het certificaat voor haar kennis over het herkennen en omgaan met dementie. Alle medewerkers hebben de training ‘Goed omgaan met dementie’ gevolgd, zij kunnen nabestaanden goed informeren over dementie en verlies. Vredehof besteedt regelmatig aandacht aan dit belangrijke onderwerp via interne nieuwsbrieven, de website van Vredehof en haar Social Media kanalen. Voor Truus Kamphuis en Sylvie Berens van Alzheimer Nederland afd. Twente was dat de reden om Vredehof een bezoekje te brengen en het certificaat uit te reiken.

In Nederland hebben ruim 280.000 mensen dementie. Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. De kans dat iemand met (een vorm van) dementie afscheid moet nemen van een geliefd persoon zal de komende jaren dan ook toenemen.

Meer informatie op www.vredehof.nl en www.dementievriendelijk.nl / www.alzheimernederland.nl.

Vorig artikelGratis mondkapjes en zelftesten voor minima
Volgend artikelStartenindebinnenstad.nl biedt ondernemers een duurzame toekomst