DEVENTER – Donderdagmiddag 10 maart rond lunchtijd was het gezellig druk én stralend zonnig op de parkeerplaats van Circulus aan de Westfalenstraat. Wethouder Carlo Verhaar was aanwezig om de mannen en vrouwen van Circulus een welgemeend compliment te geven voor de goed verlopen invoering van het Grondstoffenplan in Deventer, maar ook om aandacht te besteden aan de Week van de Afvalhelden.

‘Ik ben Carlo Verhaar, en ik heb als wethouder afval in mijn portefeuille’, vertelt de wethouder. ‘Dat gaat dus over veel wat hier gebeurt! We proberen dit feestje al een tijdje te vieren, maar door Corona lukte het niet eerder. Vorig jaar hebben we in Deventer het nieuwe Grondstoffenplan ingevoerd. Dat is bedacht in de Gemeenteraad, op het stadhuis en op het kantoor van Circulus. Dat is allemaal goed en best, maar júllie zijn degenen die het werk moeten doen!’

Maar liefst 30.000 blauwe papiercontainers zijn geplaatst in de gemeente en daarnaast zijn er veel ondergrondse containers voor papier en GF (Groente- en Fruitafval) geplaats in de binnenstad en bij hoogbouw. Dat betekent dat inwoners moeten wennen aan een nieuwe manier van inzamelen. ‘En dat gaat niet altijd meteen goed’, constateert Carlo Verhaar. ‘Dan waren jullie er altijd om de containers een keer extra te legen en de rommel op te ruimen. Dat verdient echt een groot applaus!’

Week van de Circulushelden

Van 7 tot en met 13 maart is het de Week van de Afvalhelden. Bij Circulus omgedoopt tot de Week van de Circulushelden. Samen met bijna 30.000 collega’s in Nederland houden ze de straten schoon, halen dagelijks het afval op, zorgen ervoor dat het daarna grotendeels een nieuwe toepassing krijgt, zijn actief in de buitenruimte en zorgen zo voor een fijne en schone leefomgeving. Op die manier dragen ze allemaal bij aan een betere en schonere wereld. En dat doen ze met de nodige kennis en professionaliteit. Medewerkers in de branche zijn van cruciaal belang voor de volksgezondheid en het draaiend houden van Nederland. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn. Zij verdienen onze waardering, iedere dag, en speciaal tijdens de Week van de AfvalHelden.

‘Daarom zetten we jullie  vandaag allemaal – letterlijk – in het zonnetje’, lacht Verhaar onder de strakblauwe lucht. ‘Ook de collega’s van Buitenruimte en Sociaal. Want het is mooi om dit samen te vieren. En hoe kunnen we dat beter doen dan met een lekkere bal gehakt voor de lunch! Dus dank voor jullie topwerk en geniet van de lunch!’

Vorig artikelWoningbouw op oude bouwmarkt Karwei locatie in Voorstad-oost
Volgend artikelHulp bij de digitale aangifte inkomstenbelasting