DEVENTER – Steeds meer zaken gaan tegenwoordig via internet, ook de jaarlijkse belastingaangifte. De Bibliotheek Deventer biedt gratis hulp bij de belastingaangifte, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Tijdens het belastingspreekuur helpen wij je met het invullen van jouw aangifte.

Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp bij de digitale belastingaangifte. Samen met Raster en Carinova Vrijwillige Thuisadministratie organiseert de bibliotheek in juli belastingspreekuren. Deskundige vrijwilligers helpen met het invullen van de aangifte, ze beantwoorden vragen en kijken de aangifte na.

Uitstel en Machtigingscode

Vanwege de Corona is het helaas nog niet mogelijk de hulp eerder aan te bieden. Dit betekent dat je uitstel moet aanvragen vóór 1 mei door te bellen naar: 0800-0543. Tevens moet je beschikken over een machtigingscode. Als je al eerder geholpen bent in de bibliotheek staat er op de brief die jij ontvangen hebt van de belastingdienst een machtigingscode. Heb je nog geen machtigingscode, dan kun je deze aanvragen bij: www.machtigen.digid.nl of bellen naar: 088-1236555.

Data spreekuren

De spreekuren vinden plaats op:

  • Maandag 4 en 11 juli, Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3
  • Donderdag 7 en 14 juli, Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18
  • Woensdag 6 juli, Zalencentrum van Vlotenhof, Johan van Vlotenlaan 85
  • Vrijdag 8 en 15 juli, Raster, Brinkgreverweg 3

Aanmelden

De spreekuren zijn op afspraak. Je kunt je aanmelden vanaf dinsdag 10 mei 2022. Je kunt bellen naar: 0570-857218 (Raster) of naar 0570-675700 (De Bibliotheek).

Langskomen bij één van de vestigingen van de bibliotheek kan natuurlijk ook voor het maken van een afspraak.

Voorwaarden voor hulp

De hulp is bedoeld voor mensen die recht hebben op toeslagen. Daarnaast mag het vermogen in box 3 niet hoger zijn dan de belastingvrije voet van € 50.000.- per persoon.

Computercursussen voor omgaan met de digitale overheid  

Wil je graag meer met de computer en internet doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is de computercursus Klik & Tik bij de Bibliotheek Deventer iets voor jou, of wil je leren omgaan met de digitale overheid? Dan kun je meedoen aan de computercursus Werken met de e-overheid. Daar leer je een DigiD aanvragen en leren gebruiken voor bijvoorbeeld het aanvragen van zorg- of huurtoeslag. Meer informatie is te vinden op: https://www.bibliotheekdeventer.nl/leren.html

Vorig artikelCirculushelden in Deventer letterlijk in het zonnetje!
Volgend artikelTheatergroep De Jonge Honden komt naar Bathmen met ’Oorlogswinter’ van Jan Terlouw