COLMSCHATE – Op 30 april is er op het evenemententerrein in Colmschate een grote muzikale show voor jong en oud. Het terrein is te vinden naast Gemeenschapshuis De Kuip. Aan de taptoe doen 7 top orkesten uit Nederland mee.

Het 75-jarig bestaan van de bevrijding hebben we niet kunnen vieren in 2020. Op 30 april a.s. wordt er een grote bevrijdingstaptoe gehouden ter ere van de bevrijding van Nederland in de WOII nu 77 jaar geleden. Deze taptoe wordt opgedragen aan allen die aan deze bevrijding hebben meegewerkt maar speciale aandacht gaat uit naar de Canadese Veteranen die verantwoordelijk zijn voor de bevrijding van onze regio.

De organisatie is in handen van “Welcome Again Veterans” comité Deventer een organisatie die al sinds de jaren ’90 verantwoordelijk is voor het gastheerschap in de Gemeente Deventer voor de ontvangsten van deze Veteranen en hun families. Helaas zullen er geen Veteranen bij kunnen zijn, door Covid-19 is het uitreizen vanuit Canada lang niet mogelijk geweest. Om de Canadese Veteranen toch te kunnen laten genieten van deze Taptoe hebben we een livestream verbinding mogelijk gemaakt. Deze wordt in Canada onder de Veteranen gedeeld. Mocht u helaas ook niet live de taptoe kunnen bezoeken dan vindt u op de website.

Aan de taptoe doen de volgende bands mee; Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim,  Show en Marchingband K&G en Jong K&G uit Leiden, Show, Marching en Concertband Flora Band en  Jong Flora Band uit Rijnsburg en Kamper Trompetter Korps en Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen.

Toegang is gratis, alleen voor de tribune zijn kaarten nodig (ook gratis). Tribune kaarten zijn af te halen bij Gemeenschaphuis De Kuip (tijdens openingstijden). Er is speciale ruimte voor invaliden op de tribune. Deze kaarten zijn te reserveren via taptoe@de-kuip.nl.

Het terrein is vanaf 18.30 uur geopend voor bezoekers. De taptoe begint om 19.30 uur en wordt zo rond 22.00 uur afgesloten door alle bands gezamenlijk. Meer informatie is te vinden via http://www.de-kuip.nl/taptoe. U vindt Gemeenschapshuis De Kuip en het evenemententerrein aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate (Deventer).