DEVENTER – Vorig jaar zetten Rentree en de Cohousing groep een handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Om met elkaar te zorgen voor de ontwikkeling en bouw van 8 sociale huur Tiny Houses en een gemeenschappelijke ruimte in de Tuinen van Zandweerd.

 Afgelopen jaar is er veel tijd gestopt in de ontwikkeling. “Samen een ontwerp kiezen, onderzoeken wat wel en niet kan. En samen een bouwpartner kiezen” somt projectleider Maaike Wittenhorst op. “Dat kost de nodige tijd natuurlijk, maar is nu afgerond. Het ontwerp is er, de aannemer die ze gaat bouwen is geselecteerd en alle afspraken over de huisjes zelf en de gemeenschappelijke ruimte staan op papier.” Deze week werden de afspraken en samenwerking ondertekend.

Samenwerken aan een ‘thuis in Deventer’
“Deventer is ons thuis en thuis zijn in Deventer gunnen we anderen ook,” vertelt Carin Hemeltjen (manager Vastgoed bij Rentree). Meestal is een sociale huurwoning een eengezinswoning of een appartement. Maar waarom zou dat geen Tiny House kunnen zijn? De Tiny Houses passen mooi in de natuurlijke omgeving en dragen bij aan onze duurzaamheidsambitie. Daarnaast is het écht bijzonder dat we samen met de toekomstige bewoners het hele traject, van een eerste schets tot bouwplan hebben doorlopen.”

Een aansprekend ontwerp

Het ontwerp van architectenbureau Woonpioniers sprak Rentree en Cohousing Groeneweerd het meeste aan. Architect en oprichter Daniël Veneman is blij met deze opdracht. “Ons doel is betaalbare woningen, die passen in de groene omgeving en voor verbinding zorgen. Aannemer HuneBouw heeft – net als wij – duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan en vindt het fantastisch om deze Tiny Houses te bouwen.”

 Geduld wordt beloond

Voor de toekomstige bewoners is het ook een bijzondere samenwerking. Zij hebben de nodige tijd gestoken in de ontwikkeling maar hun tijd en geduld wordt beloond. Deze zomer start de bouw van de Tiny Houses en als het een beetje meezit, dan zijn ze eind dit jaar klaar. “Het is een intensief traject, maar ook zo bijzonder om je ideale woonsituatie vanaf het begin met elkaar vorm te geven! We kijken er heel erg naar uit om alles – wat nu nog alleen in ons hoofd en op papier bestaat – in het echt te zien. We zien ons al helemaal genieten van de groene gezamenlijke tuin,” aldus de leden van de cohousing groep.

Vorig artikelMuseum De Waag presenteert 500 jaar oud landsknechtzwaard
Volgend artikelLiefde voor lezen! Deventer Boekenweek gaat van start