DEVENTER – Na de verliespartij tegen NEC van twee dagen geleden staat woensdag voor Go Ahead Eagles de laatste thuiswedstrijd van het reguliere voetbalseizoen op de planning. Met Feyenoord als tegenstander wacht de ploeg van Kees van Wonderen een pittige uitdaging in De Adelaarshorst. Voor zowel de oefenmeester als een aantal spelers betreft het hun laatste competitiewedstrijd aan de Vetkampstraat in het rood-geel.

Afgelopen weekend kregen de Deventenaren een zure nederlaag tegen NEC te verduren. In het Goffertstadion in Nijmegen maakte Ibrahim Cissoko in de extra speeltijd van de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Toch zag Van Wonderen ook goede dingen terug tegen de Nijmegenaren. “Ik vind dat we veel energie hebben getoond tegen NEC”, vertelt de trainer. “Zeker in de tweede helft waren we ook beter aan de bal en konden we met Ragnar Oratmangoen op het middenveld goed voetballen. Beide ploegen waren het grootste gedeelte van de wedstrijd in balans en 0-0 was dan ook de meest eerlijke uitslag geweest. Daarom voelt het extra zuur als je in de 92e minuut toch nog de 1-0 tegen krijgt.” Morgen speelt Go Ahead Eagles tegen Feyenoord, dat mogelijk in een gewijzigde samenstelling zal spelen in De Adelaarshorst. Van Wonderen: “Voor Feyenoord staat er eigenlijk weinig meer op het spel in de competitie. Ze zijn in de Eredivisie al zeker van de derde plek en hebben over twee weken een belangrijke Europese finale te spelen. De kans is dus aanwezig dat Arne Slot spelers rust gaat geven tegen ons.”

Toch zal er volgens Van Wonderen van onderschatting absoluut geen sprake zijn. “Ze hebben namelijk nog steeds veel kwaliteit in de selectie. Ook zullen de wisselspelers hun stinkende best willen doen zodra ze in de basis staan. Het is daarom belangrijk dat we ons niet laten beïnvloeden en nog één keer alles geven voor eigen publiek.” Ondanks dat Van Wonderen morgen zijn laatste wedstrijd in De Adelaarshorst coacht, denkt de oefenmeester vooralsnog niet aan zijn afscheid. “Nee, dat komt zondag op de Brink wel. We hebben eerst nog twee belangrijke wedstrijden te gaan. Dat afscheid geldt overigens niet alleen voor mij, maar ook voor de spelers die aan het einde van het seizoen weggaan. Al heeft iedereen nu nog de volledige focus om de laatste twee wedstrijden alles te geven en woensdag de supporters te laten zien wat een mooi jaar we met z’n allen hebben gehad.” Van Wonderen moet het woensdag stellen zonder Cuco Martina, Joris Kramer, Evert Linthorst en Frank Ross. Daarentegen keert Giannis Botos weer terug in de wedstrijdselectie.