DEVENTER – Nog een maand en dan is het zover: dan reizen ruim tachtig sporters met een verstandelijke beperking en zo’n veertig coaches af naar Twente om daar mee te doen aan de Nationale Special Olympics. Afgelopen maand heeft iedereen zijn nieuwe kleding gepast bij Sport 2000 Buitink in Deventer. Wat zal dat er goed uitzien als de hele Deventer Sportploeg op vrijdagavond 10 juni het Fanny Blankers-Koen stadion binnenkomt voor de openingsceremonie!

In 2020 zijn alle sporters al volop in training, is de kleding uitgezocht en de inschrijvingen gedaan, maar u weet het: Corona maakt heel veel onmogelijk, ook de Special Olympics in Den Haag. Helaas lukt het ook niet in 2021. Maar in het weekend van 10, 11 en 12 juni gaat het dan toch gebeuren: de Nationale Special Olympics van 2022 vinden plaats in veertien gemeenten.

De Deventer sporters doen mee aan judo, skeeleren, tafeltennis, voetbal, wielrennen en zwemmen. Nadat ze door Corona heel vaak en soms heel lang niet konden trainen, zijn ze nu elke week hard aan het werk om straks in Twente zo goed mogelijk voor de dag te komen!

Kleding passen

Natuurlijk moet de ploeg er tijdens dat bijzondere weekend goed gekleed bij lopen. Samen met Deventrade is gekeken naar een mooie outfit. En die moet worden gepast. Dus is het – op drie vrijdagen in april – een drukte van belang bij Sport 2000 Buitink op de Flora in Deventer. Want ruim 120 sporters en coaches in de kleren steken is een beste klus. Bedrijfsleider Rob Peters is er druk mee. ‘We doen dit nu voor de derde keer’, vertelt hij. ‘En het is een feestje! We zijn er druk mee, blijven er een paar avonden langer voor open, maar het is zó leuk om te doen. De sfeer is goed, de begeleiders helpen allemaal mee. Ik verheug me al op de openingsceremonie, als ze dan allemaal in dezelfde kleding binnen komen. Dat wij een bijdrage mogen leveren aan al die blije gezichten: daar doen we het voor!’

Druk

Eind april zijn alle maten opgenomen en genoteerd, en is de kleding besteld. Nu moet de bedrukking er nog op en dan moeten de pakketten voor elke sporter worden klaargemaakt. Daar is de werkgroep van de Deventer Sportploeg nog wel even druk mee.

Vorig artikelPromotie én handhaving gevierd met Eagles Eindfeest `22 op De Brink
Volgend artikelPrijsvraag: raad de persoon van de tekening!