DEVENTER – Kunstenaar Ernst de Vogel uit Borgele portretteerde de afgelopen twee jaar diverse bewoners van deze wijk. Een selectie van deze portretten is tot 15 juni te bezichtigen bij een speciale expositie in buurtcentrum de Schalm.

De afgebeelde buurtbewoners bij ‘Buurtmuseum Borgele’ werden in eerste instantie door hem gefotografeerd, meestal met toestemming. Vervolgens werkte Ernst de foto’s uit tot schetsen. De Vogel was gefascineerd door houdingen, uitstraling en bijzondere gezichtsuitdrukkingen die hij zag bij de wijkbewoners. In zijn atelier tekent of schildert hij meestal portretten in opdracht, wat sinds het tv-programma ‘Sterren op het doek’ flink in de lift zit.

Voor de lezers van Het Deventer Nieuws bedacht De Vogel een ‘prijsvraag’: degene die als éérste de naam van de man op de afbeelding hierboven mailt naar info@ernstdevogel.nl, wint een gratis portretschets van zichzelf.

Buurtcentrum de Schalm, Dreef 1, Deventer. Voor extra informatie: https://ernstdevogel.nl.

Vorig artikelKleding gepast voor Special Olympics
Volgend artikelZaterdag Deventer-special ondanks overlijden Sis van Rossem