DEVENTER – Van 28 t/m 30 juni aanstaande kunnen bezoekers, buiten bij Museum De Waag, gratis in de huid van de Overijsselse bevolking kruipen die in 1672 de inval en bezetting meemaakte. Het museum plaatst in het kader van de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’ de mobiele escaperoom experience ‘Beat Bommen Berend’.

Krijgsheer Bernard von Galen
De Nederlandse Republiek was in het voorjaar van 1672 in oorlog met maar liefst vier vijanden tegelijk: Engeland, Frankrijk en de Duitse bisdommen Keulen en Munster. De vorst-bisschop van Munster, Bernard von Galen alias ‘Bommen Berend’, veroverde in een maand heel Overijssel. Zijn reputatie als krijgsheer bezorgde steden als Deventer, Zwolle en Kampen knikkende knieën. Aankomende week, van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 juni, biedt Museum De Waag bezoekers de kans om in de huid te kruipen van de Overijsselse bevolking die precies 350 jaar geleden de inval en bezetting meemaakte.

Beat ‘Bommen Berend’
De Beat Bommen Berend Experience is een spel met het thema Bommen Berend in Overijssel. Het spel wordt in een mobiele escaperoom gespeeld door maximaal vier personen. Door het oplossen van allerlei puzzels en vraagstukken in teamverband, kruip je in de huid van de Overijsselse bevolking die vreselijk hebben geleden door de oorlogszuchtige bisschop ‘Bommen Berend’. De escaperoom staat op 28, 29 en 30 juni van 11:00 tot 17:00 uur voor Museum De Waag en is, dankzij de IJsselacademie en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal, gratis te beleven.

Rampjaar tentoonstelling
Museum De Waag presenteert tot en met 30 oktober de tentoonstelling ‘Het verraad van Deventer. Rampjaar 1672’, waarin het beleg en de overgave van de stad centraal staat.  Alle informatie over ‘Beat Bommen Berend’ en het museumbezoek is te vinden op www.museumdewaag.nl.