DEVENTER – Talenten ontwikkelen, ruimte krijgen om ervaring op te doen en iets terug doen voor de maatschappij: dat is de insteek van het jongerenproject Impacter. De eerste 22 jongeren hebben het Impacter traject doorlopen en hun talenten ingezet op verschillende plekken in Deventer. Zij ontvingen op 7 juni een certificaat uit handen van burgemeester Ron König, die heel enthousiast is over de inzet van de jongeren.

Impacter: jezelf ontwikkelen én iets terug doen voor de maatschappij
Impacter is een project voor Deventer jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Samen met een Impactercoach ontdekken de jongeren waar ze energie van krijgen. Vervolgens gaan ze aan de slag op een plek in de stad die daarbij past. ‘Een win-win-situatie’, geeft projectleider Melvin Dijkema aan. ‘We zien mooie dingen gebeuren, voor zowel de jongeren als de omgeving.’

Langgekoesterde droom
Zo is een lang gekoesterde droom van Jan uitgekomen. Via Impacter geeft hij nu kickbokslessen aan jongeren. Hij leert hen discipline, beter omgaan met grenzen en werkt aan hun techniek, conditie en zelfvertrouwen. Zelf heeft Jan geleerd om voor een groep te spreken, training te geven en is hij zijn eigen kickbokschool begonnen.

Nieuwe talenten ontdekken
Een ander voorbeeld is Max, die graag medicijnen wil studeren. Hij loopt mee in een verzorgingstehuis en doet zo al ervaring op in de omgang met mensen, wat medicijnen inhouden en het organiseren van activiteiten. De mensen in het verzorgingstehuis zijn blij met de extra handen en  het enthousiasme. ‘Superleuk’, vinden zowel Max als Jan wat ze nu doen. Beiden zijn ze blij de stap te hebben gezet naar Impacter. ‘Dankzij de jongerencoach doen we nu dingen waarvan we van tevoren niet wisten dat we het konden.’

Vorig artikelWilhelminamonument Schalkhaar vindt zijn nieuwe plek
Volgend artikelActieve bestrijding eikenprocessierups in Deventer van start