DEVENTER – Roparunteam 326, Run for Cancer, uit Deventer is afgelopen maandag over de finish gekomen van de Roparun.

Op zaterdag 4 juni gingen er 224 teams van start op Vliegveld Twenthe voor een non-stop estafetteloop van ruim 530 kilometer. Bij de start was het prachtig zonnig weer maar op zondag sloeg het weer toch echt om en moesten de teams die de route Zuid liepen flink afzien vanwege het noodweer wat in de regio Eindhoven losbarstte. Er viel in korte tijd zoveel water dat het zelfs even gevaarlijk werd want putdeksels kwamen omhoog en de lopers en fietsers moesten dwars door grote plassen water waar dan niet zichtbaar is waar je loopt.

Gelukkig had het team uit Deventer een overdekte rustlocatie in Veldhoven waar ze weer even konden opdrogen, opwarmen en zelfs hun kleren even in de droger konden.
Maar het venijn zat echt in de staart want het laatste stuk van de route had ook nog flink wat regen en koude wind in petto. Dus uiteindelijk kwam het team kletsnat, moe maar voldaan over de finish.

Voor het team was de deelname dit jaar extra beladen want vlak voor de Roparun overleed hun teamgenoot Martin aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Om hem tijdens de Run te gedenken had het team de gedenkketting mee op de route waar vlak voor vertrek een munt aan werd toegevoegd met daarop hun teamlid Martin. Elke munt aan de ketting staat symbool voor iemand die is overleden en gerelateerd is aan een team of de Roparun. Het team kwam dan ook over de finish met de gedenkketting in hun handen “Zo is onze Martin er toch nog bij”.

Het team kwam emotioneel over de finish maar is hoofdzakelijk trots op hun prestatie en op het bedrag wat ze hebben opgehaald. De teller staat inmiddels op ruim € 20.000,- en er komt nog steeds geld binnen.
Het team is nauw verbonden aan Hospice de Winde in Deventer. Naast het mooie bedrag wat stichting Roparun ontvangt zal er ook nog een donatie worden gedaan aan hospice de Winde. De hoogte van dat bedrag maakt het team op een later moment bekend.
De opbrengst van alle teams samen staat op dit moment op een bedrag van € 2.156.792 euro. Maar op zaterdag 25 juni zal de Roparun bekend maken wat de definitieve totale opbrengst is.

Meer weten?
http://www.roparun.nl
http://www.runforcancer.nl
http://www.gedenkketting.nl

Vorig artikelLiteraire zomer start met poëziefestival van MIMIK
Volgend artikelKoekstad Radio geeft kaarten weg voor de clubtour van Snelle in Burgerweeshuis