DEVENTER – Het zomerseizoen van Boekenstad Deventer start al op zaterdag 25 juni met het nieuwe poëziefestival van MIMIK. DichterBij is de opvolger van het Tuinfeest dat jarenlang door Theater Bouwkunde werd georganiseerd. Op zaterdag 25 juni dragen verschillende talentvolle dichters voor uit eigen werk zoals Adriaan van Dis, Gershwin Bonevacia, Ester Naomi Perquin en Joost Oomen. De line-up is heel divers en bestaat uit jong en gevestigd talent, bekende en minder bekende namen, uit Deventer en ver daarbuiten. De presentatie is in handen van Teddy Tops.

Literair spektakel Naast een fantastische line-up en een geweldige presentator worden bezoekers ook getrakteerd op fijne muzikale intermezzo’s van Eva van Manen. Vanaf 12:00 uur is er ook een doorlopend, gratis programma te zien op het terras van café Hier. Verschillende dichters, waaronder stadsdichter Robin Bleeker, verzorgen hier bijzondere performances op verrassende plekken. Ook zijn Hier & DAAR, de horecagelegenheden van MIMIK, geopend voor een hapje en drankje voorafgaand en na afloop van de voorstellingen. Vervolg Tuinfeest Door het opgaan van Theater Bouwkunde in MIMIK, heeft het Tuinfeest een nieuwe datum en nieuw jasje gekregen in de vorm van poëziefestival DichterBij. Het literaire festival is de opmaat naar de Deventer Boekenmarkt en het Woordwaarde Festival.

Anton van Amersfoort, programmeur van MIMIK: “Na het succes van vorig jaar, breiden we ons poëziefestival dit jaar verder uit met een gratis buitenprogramma. In 2023 trekken we weer de stad in met programma op verschillende (buiten)locaties. Qua opzet zal het poëziefestival breder en opener worden dan het voormalige Tuinfeest.”
Poëziefestival DichterBij Zaterdag 25 juni 2022 | 14:00 uur & 19:30 uur Kaarten kosten €29,50, inclusief 1 drankje.

Meer informatie, de line-up en tickets vind je op http://www.mimik.nl/dichterbij

Vorig artikelActieve bestrijding eikenprocessierups in Deventer van start
Volgend artikelRun for Cancer haalt ruim 20.000,- euro op voor de Roparun!