DEVENTER – Deze maand zijn op de bijzondere locatie van De Drie Haringen op de Brink de ‘natuur-visuals’ te zien van de Deventer kunstenaars Roelie Zanting en Erwin Zijlstra. Als duo ‘Visuals By Nature’ vertolken zij de natuur op geheel eigen wijze. Eerder verfraaide het tweetal al delen van het Deventer Ziekenhuis. De expositie is geopend op middagen van donderdag t/m zondag.

Met de expositie ‘3 Haringen 2 Kunstenaars 1 Expositie’ toont Visualsbynature een overzicht van hun werk: 2- dimensionaal en ruimtelijk werk, deels gemaakt voor de ruimtes van dit prachtige monumentale pand. Kunst van nu, met natuur van nu, in contrast met het pand uit 1575.

Donderdag 7 juli is de tentoonstelling geopend voor een kleine groep genodigden. Koos Hoogland, directeur van museum Eicas sprak in zijn openingsspeech lovend over het werk van Zanting en Zijlstra: ‘Het werk getuigt van hun liefde en zorg voor de natuur en een diep gevoelde schoonheid tot op detailniveau.’ Ook noemde hij de vervreemding van de moderne mens van de natuur. ‘Het is noodzakelijk, hopelijk nog niet te laat, de band met de natuur herstellen.’ De ‘QR-code van de natuur’ is de titel van één van de getoonde werken. Koos Hoogland sprak de wens uit dat deze figuurlijke QR-code van de natuur voor veel mensen de toegang creëert tot de schoonheid en het wonder van de natuur.

De expositie is mogelijk gemaakt door Jeannette Hollaar Fonds, Stichting Wesselings- van Breemen, Fleur Meijs en Adriaan de Mol van Otterloo.

Sinds een paar jaar werken Roelie Zanting en Erwin Zijlstra, samen onder de naam Visualsbynature. Met hun werk brengen ze een ode aan al het moois om ons heen. Ze gebruiken zaden, bladeren, knoppen en meer: zowel fotografisch als levend materiaal en maken daar iets nieuws van. Zo brengen ze de aandacht naar de schoonheid van de natuur en hopen vanuit deze verwondering te kunnen bijdragen aan de waardering voor de natuur.

Nu te zien in De Drie Haringen op de Brink in Deventer. Van 7 juli t/m 31 juli, donderdag t/m zondag van 12.00 – 18.00 uur.