DEVENTER – In deze familievoorstelling van drie kwartier wordt een sprookje verteld over een meisje in de woestijn dat zo graag wil leren fluitspelen. De vertelling is doorspekt met korte, originele stukjes op piano en/of viool. Als decor worden twintig schitterende prenten van papierknipsel afgebeeld.

Het verhaal

Felicia is een vrolijk meisje dat in de woestijn woont en graag in het zand graaft. Ze houdt van muziek, maar behalve als ze zelf zingt, wordt ze altijd omringd door stilte. De vriendelijke koopman Andante geeft haar het zaadje van een wonderboom en nadat de boom is gegroeid, geeft hij haar een toverfluit. Een nachtegaal leert haar een prachtige melodie. Felicia wil muziek maken met anderen en samen met Andante reist ze op zijn kameel naar de woestijnstad waar hij woont. In de stad staat een kasteel waar een lieve prinses woont. Maar dan vriezen plotseling het kasteel en het kasteelpark dicht! Wat is er gebeurd met hun geliefde prinses? En hoe kan Felicia helpen?

Vertelling, prenten, viool en composities voor viool-solo: Anna Backerra Piano, composities voor piano-solo en piano met viool: Pieter Dekker

  • Wanneer: zondag 31 juli om 15.00 uur
  • Waar: Mimik
  • Adres: Achter de Muren Vispoort 8 -10, 7411 SL Deventer
  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Toegang: € 4,-
  • Kaartjes: www.mimik.nl/nachtegaal
  • In de zaal is airconditioning aanwezig.