DEVENTER – De Tweede Hemel is een meeslepend, eigentijds en vlot geschreven verhaal over jongeren die worstelen met hun identiteit, vriendschap en de zin van het leven; heftige onderwerpen worden niet geschuwd.

Calle en Olivia leren elkaar kennen in de brugklas. Er ontstaat een hechte vriendschap. Maar als Calle haar vriendin beter leert kennen, blijkt zij nogal wat geheimen te hebben: ze steelt, ze liegt en doet vreemde dingen. Na een tijdje gaat het steeds slechter met Olivia. Calle probeert te begrijpen wat er met haar vriendin aan de hand is. Waarom doet ze zulke dingen? Als er dan iets verschrikkelijks gebeurt met Olivia, verandert er ook iets definitiefs in het leven van de onzekere Calle.

Over Karen Oosterink

Karen Oosterink heeft dit boek geschreven vanuit de behoefte om een verhaal te vertellen over hoe moeilijk het kan zijn om een puber te zijn. Daarvoor hoef je echt geen grote aanwijsbare problemen te hebben; ook voor ‘gewone’ jongeren in gewone situaties kan het leven soms behoorlijk pijnlijk zijn. Er gebeurt zoveel met je, vooral sociaal en emotioneel, je moet je steeds verhouden tot andere jongeren.

Karin heeft altijd gewerkt met tieners, geeft sinds 27 jaar les, maakte 25 jaar theaterstukken met hen en heeft een eigen bedrijf waarin jongeren worden ingezet als ‘trainingsacteur light’. Ze geven dan feedback op gesprekken die ze met volwassenen, zoals docenten, voeren. Want: met een jongere praten luistert vaak heel nauw. Zij is zelf moeder en merkt regelmatig dat ze totaal vastloopt in een gesprek met haar eigen lieve puber.

Tijdens de presentatie worden zes jongeren geïnterviewd over hun ervaringen met dit onderwerp.

Karen Oosterink – ‘De Tweede Hemel’ | Tel. 06-48141300 | Karenoosterink@teenwork.nl

  • Paperback € 13,95
  • Datum: donderdag 7 juli 2022
  • Waar: Boekhandel Praamstra
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Toegang vrij
Vorig artikel120 jubilarissen 12.5 jaar bij Carinova op één dag
Volgend artikelSummer Vibes Chill Party in Colmschate op zaterdag 9 juli