DEVENTER – Voor veel klanten van de Voedselbank Deventer is de wekelijkse uitgiftedag het moment dat ze lotgenoten ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Ze zitten dan meestal aan de picknicktafel die er al jaren staat. Het is echt een sociaal gebeuren. Omdat de huidige tafel slechter en slechter werd ondernam Joke Stempher, al vele jaren vrijwilliger van de Voedselbank, actie.

Naast vrijwilliger van de Voedselbank, is zij dat ook van de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk. Daarom trok ze de stoute schoenen aan en vroeg ze het bestuur van de houtzagerij of zij bereid waren een nieuwe ontmoetingstafel te maken en te doneren aan de Voedselbank. Dit idee werd spontaan omarmd door de houtzagerij en ze maakten, naar een ontwerp van de Voedselbank, een oerdegelijke set van tafel en banken.

Op vrijdag 22 juli werd de nieuwe ontmoetingstafel door vrijwilligers van de houtzagerij formeel overgedragen aan de Voedselbank. Een mooi gebaar van solidariteit van de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk, voor de mensen in de samenleving die het nodig hebben.