DEVENTER – Een nieuw jubileum voor de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Deventer. Slechts een half jaar na de 1000e rit hebben de ruim 50 vrijwilligers de 2500e rit gereden. Bij het initiatief helpen vrijwilligers minder mobiele inwoners, voor wie regulier vervoer zoals OV of taxi en sociaal vervoer niet altijd een optie is, weer op weg.

De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Deventer zorgen met hun eigen auto ervoor dat minder mobiele inwoners weer makkelijker kunnen deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Door samen op pad te gaan. De ritten zijn meestal in Deventer en omstreken, maar ook vanuit Deventer naar de rest van Nederland.

Zowel de deelneemster als de vrijwillige chauffeur van de 2500e rit, werden verrast met een bos bloemen en een dé Deventer Doet pas. Voor de deelneemster kon de dag niet meer stuk! Ze had een spannende ochtend in het ziekenhuis achter de rug, maar kon uiteindelijk met goed nieuws naar huis. Daar werd ze vervolgens warm onthaald met deze verrassing. ‘Ik ben enorm blij met AutoMaatje. Het is echt een uitkomst als je vast komt te zitten wat betreft vervoer. Deze lieve dame (wijzend naar de vrijwilliger) is met mij meegegaan, dat was heel fijn.’

‘Steeds meer mensen weten ons te vinden, zowel deelnemers als vrijwilligers’, aldus coördinator Elise Steunebrink. ‘Daar zijn we heel blij mee. In sommige gevallen kunnen deelnemers het vervoer na een tijdje ook weer zelf organiseren. Dat is mooi om te horen. We helpen ook minder mobiele mensen met een bijzondere wens. Zoals iemand die een ritje wil maken als laatste wens naar een, voor die persoon, bijzondere plek.’

Meer weten?
Kijk dan op www.deventerdoet.nl/automaatje. Bellen kan ook naar: (0570) 781 781 (ma-do 9.00-12.00 uur).

Vorig artikelBritt uit Deventer raakt kijkers Holland’s Got Talent met persoonlijk verhaal
Volgend artikelBijzondere stadstuin open voor publiek