Herfst, heb jij ook zo’n behoefte om je huis gezellig te maken? Haal groen naar binnen en ga op zoek naar een mooie én vooral geschikte plant.

Wat ik daarmee bedoel?
Zorg ervoor dat je nieuwe plant op de juiste plek komt te staan. Dus niet zomaar op een plek zetten waar je hem leuk vindt staan. Elke plant heeft zo zijn eigen verzorging nodig. Op het kaartje van de plant staat beschreven of dit een lichte of meer schaduwrijke plek kan zijn. En vraag gerust om plantadvies, bij het kopen van je nieuwe aanwinst. Zeker weten dat je er langer plezier van zult hebben!

Geef je planten niet te weinig, maar zeker ook niet te veel water! Wist je dat een teveel aan water doodsoorzaak nummer 1 is bij planten? De wortels gaan rotten en kunnen de voedingsstoffen niet meer transporteren. De juiste hoeveelheid water is afhankelijk van een aantal factoren. Om welke plant gaat het, hoe groot is de plant en staat deze op een lichte plek? En met name in het najaar en de winter zal je plant minder water nodig hebben.

Controleer goed of je plant water nodig heeft of nog niet. Voelt de grond, ook wat dieper in de pot, nog vochtig of al droog? Droog, geef dan direct wat water en hou je plant in de gaten om te zien hoe snel de grond weer opdroogt. Zo leer je het vochtverbruik snel kennen.

Verpotten hoeft nog niet direct. De aarde zit nog vol voedingstoffen.
Groeien de wortels er aan de onderkant uit, dan zal een potje groter (max 20% groter) geen overbodige luxe zijn. Wacht liever even tot het eind van de winter met verpotten.
Door de langere dagen zal je plant sneller bijkomen van de verpot actie.

Ga vooral niet te veel schuiven met je plant. Als de plant happy lijkt, laat ‘m dan vooral staan. Verschuiven geeft vaak een andere licht intensiteit, wellicht meer tocht of soms bladuitval. Heb je een lege plek, koop gewoon een nieuwe plant! Plants make people happy. En geniet vooral van je nieuwe kamerplant.

De Wonderkas
Nieuwe Markt 14
Deventer | 06-20077965
www.dewonderkas.nl

Vorig artikelHerinneringsavond bij Monuta Wilco Leukenhaus
Volgend artikelFinn Stokkers schiet Go Ahead Eagles in extremis naar punt