DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond in extremis een punt weten te pakken tegen sc Heerenveen. Finn Stokkers schoot in de absolute slotfase de gelijkmaker tegen de touwen. Door het gelijkspel van zaterdagavond is Go Ahead Eagles nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

De Adelaarshorst was vandaag de plek voor een weerzien met een aantal oude bekenden. Kees van Wonderen, Paul Simonis en Andries Noppert keerden namens sc Heerenveen eenmalig terug op het oude nest. Het gelijkspel tegen SC Cambuur van vorige week betekende de vierde achtereenvolgende wedstrijd waarin Go Ahead Eagles ongeslagen bleef. Toch moest René Hake noodgedwongen op één positie wisselen. Middenvelder Evert Linthorst kon door een blessure geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie en werd vervangen door Enric Llansana.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang in de eerste helft. Aan strijd geen gebrek, maar tot grote kansen leidde dat aan beide kanten van het veld niet. Toch leefde De Adelaarshorst in de 29e minuut op, toen Bobby Adekanye naar de grond ging en een penalty claimde. Scheidsrechter Dennis Higler ging hier niet mee in en gaf de aanvaller een gele kaart voor een schwalbe.

Net voor rust waren de Friezen dicht bij de openingstreffer. Tibor Halilovic probeerde het maar eens van afstand, ware het niet dat zijn poging uiteenspatte op de doelpaal. Het bleek het laatste én gevaarlijkste wapenfeit van de eerste helft, waardoor de kleedkamer werd opgezocht zonder doelpunten.

De tweede helft zorgde direct voor een stuk meer spektakel. Na nog geen zeven minuten spelen kwamen de Friezen op voorsprong. Jeffrey de Lange wist eerst nog reddend op te treden, maar uiteindelijk werd een schot van afstand fataal. Thom Haye wist daarmee de 0-1 op het scorebord te brengen. De druk op het Friese doel bleek echter onverminderd aan te houden, zéker nu Go Ahead Eagles het initiatief naar zich toe moest trekken. Niet veel later passeerde de ingevallen Finn Stokkers met een knappe actie twee spelers, maar oud-Eagle Andries Noppert stond op zijn post en keerde de bal uitstekend.

Met nog iets meer dan tien minuten te gaan werd het slotoffensief ingezet en kwam sc Heerenveen meer en meer onder druk te staan. Het opportunistische spel van de thuisploeg werd in de blessuretijd dan ook dubbel en dwars uitbetaald. Het was Finn Stokkers die in de allerlaatste minuut de bal voor zijn voeten kreeg en geen seconde twijfelde. De spits joeg de bal in extremis tegen de touwen en zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Het doelpunt leverde een explosie van vreugde op in het stadion, waarna scheidsrechter Dennis Higler niet veel later floot voor het einde van de wedstrijd: 1-1.

Vorig artikelBlog de Wonderkas: Geniet van je nieuwe kamerplant, vooral met deze tips!
Volgend artikelJongeman in Bathmen zwaar mishandeld door meerdere jongens