DEVENTER – Vanaf vandaag kun je als bloeddonor bij Sanquin Bloedbank in Deventer op afspraak bloed komen geven. Met het ‘MijnOproep’ systeem laten bloeddonors weten dat ze langskomen voor hun donatie en wordt er een stoel voor hen gereserveerd. Hierdoor weten donors dat ze niet in een lange rij hoeven te staan.

Sanquin roept voortdurend donors op om te komen doneren. De oproepen hiervoor worden afgestemd op welke bloedgroepen de ziekenhuizen nodig hebben. Als een donor een oproep krijgt, had hij of zij tot nu toe twee weken de tijd om binnen te komen lopen, bijvoorbeeld bij de vestiging in Deventer, aan de Louis Pasteurstraat 10b.

Teamleider Tanya Rodijk: “Die manier van oproepen kent zijn beperkingen. Want onze donors komen vrijwillig langs, en willen dan ook graag dat dat soepel gaat. Maar op sommige momenten is het erg druk. Dan kan het gebeuren dat donors lang moeten wachten voor ze kunnen doneren. Voor hen frustrerend, en het geeft bovendien veel drukte op de locatie.”

Tijdslot

Met het nieuwe systeem kiezen donors die een oproep krijgen een tijdslot van een half uur waarbinnen ze binnen kunnen komen. Hierdoor weet Sanquin hoeveel mensen er komen, en komen er niet meer mensen dan er stoelen beschikbaar zijn. Mensen zijn daardoor ook sneller klaar met hun donatie. Ervaringen met het systeem op andere vestigingen zijn positief.

‘MijnOproep’ werd binnen Sanquin stapsgewijs ingevoerd. Eerder ging onder andere de bloedbank in Apeldoorn al over. Per 3 oktober werken alle Sanquin locaties met het nieuwe systeem. Op sanquin.nl/mijnoproep kun je meer lezen over doneren op afspraak.

Vorig artikelOntdek de opleiding van je dromen op Onderwijsbeurs Noordoost
Volgend artikelDefinitief nieuwe woningen op oude Karwei-plek