DEVENTER – Vrijdag 30 september tekende wethouder Rob de Geest (Wonen en Herstructurering) een overeenkomst met EFY Group, waarmee de bouw van woningen aan de Weseperstraat (voormalige Karwei) te Deventer definitief kan doorgaan.

In Voorstad Oost ligt tussen de Veenweg en de Weseperstraat een oud bedrijvencomplex van onder meer doe-het-zelf-keten Karwei. Dit zogenoemde Karwei-kwadrant kan nu definitief worden omgevormd tot woningen: 34 appartementen in de sociale koop-, middeldure huur- en vrije koopsector en vier grondgebonden woningen in de vrije koopsector.

Het plan sluit aan op twee andere nieuwbouwontwikkelingen in het gebied. Op de hoek van de Veenweg en de Weseperstraat stond een oude machinefabriek. Deze wordt verbouwd tot twee woonhuizen en zeven koopappartementen. In het noordelijke deel van het gebied worden 14 huurwoningen gebouwd.

“Dit is het sluitstuk van een ingrijpende bouwoperatie om dit oude, industriële gebied om te vormen naar een woonwijk waar het straks echt fijn wonen is”, zegt wethouder Rob de Geest. “Deventer staat voor een stevige bouwopgave, door de druk op de woningmarkt. Als plekken in de stad vrij komen om woningen te bouwen, dan kijken we daar als eerste naar. Dat geldt dus ook voor dit gebied in Voorstad Oost.”

EFY Group verklaart ook trots te zijn om hier bij te dragen aan de afronding van deze vernieuwde wijk: “Dit project kenmerkt zich door woningen die zowel koop- als huurwoningen betreffen, duurzaam en gasloos worden gerealiseerd én op een centrale plek liggen in Deventer. Aantrekkelijk voor jongvolwassenen en beginnende gezinnen die zoeken naar een fijne plek in deze wijk.”

Vorig artikelEen tijdslot én bloed prikken bij Bloedbank Deventer
Volgend artikelDag en nacht werk aan het spoor