DEVENTER – Woensdag 23 november heeft burgemeester Ron König jeugdlintjes uitgereikt aan Lise Rinsma, Eyzo Spikker en Roaz Spikker. Zij hebben zich op een bijzondere manier verdienstelijk gemaakt voor onze maatschappij.

Verdiensten

Lise Rinsma zet zich actief in voor de Stichting Hoop Voor Suriname. Ze heeft ruim 100 sleutelhangers gemaakt en verkocht. De opbrengst was € 630 en deze heeft ze gedoneerd aan de Stichting Hoop Voor Suriname. Enkele weken geleden heeft ze gekleurde plukjes haar in de haren gezet bij kinderen op school tijdens een boekenmarkt. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de minder bedeelden in Suriname in de vorm van voedselpakketten.

Eyzo en Roaz Spikker collecteren voor het Diabetes Fonds. Ze nemen de collectebus en een lichtje mee. Ze halen hiermee geld op voor de zieke mensen. Ook letten ze goed op het zwerfafval. Ze gaan graag met een grijper in de weer om afval op te rapen. Al in 2016 zijn ze hiermee begonnen rondom huis en sluiten aan bij andere initiatieven zoals de World CleanUp Day bij de buurtvereniging Oude Molen.

Jury

In de jury van het Deventer Jeugdlintje zitten:

  • Maarten Kuiper, directeur Sportbedrijf Deventer
  • Dennis Platvoet, Artistiek & Zakelijk Coördinator Brut
  • Willion Jansen, bestuurder Sine Limite
  • Rob Dekay, Singer-Songwriter
  • Ron König, burgemeester van Deventer
Vorig artikel#DeventerVerhalen in Museum De Waag
Volgend artikelGlutenvrije Pieten in Deventer dankzij Glutenvrij.nl